ΕπικαιρότηταΚόσμος

Μπλίνκεν: Είναι σαφές ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει κατοχή στην Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να διοικήσει την Γάζα, αλλά μπορεί να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος μετά το τέλος του πολέμου.

«Η Γάζα δεν μπορεί να συνεχίσει να διοικείται από την Χαμάς. Αυτό καλεί σε επανάληψη της 7ης Οκτωβρίου… Είναι επίσης σαφές ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει κατοχή στην Γάζα», δήλωσε ο Μπλίνκεν στου δημοσιογράφους στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου της G7 στο Τόκιο.

«Τώρα, η πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να υπάρξει ανάγκη για μία μεταβατική περίοδο μετά το τέλος του πολέμου… Δεν βλέπουμε ανακατάληψη και από ό,τι άκουσα από την ισραηλινή ηγεσία δεν έχουν την πρόθεση να επιβάλουν εκ νέου κατοχή στην Γάζα», είπε.

«Καμία βίαιη εκτόπιση Παλαιστινίων από τη Γάζα, ούτε τώρα, ούτε μετά τον πόλεμο. Καμία χρήση της Γάζας ως πλατφόρμας για τρομοκρατία ή άλλες βίαιες επιθέσεις. Καμία εκ νέου κατάληψη της Γάζας μετά το τέλος της σύγκρουσης. Καμία προσπάθεια αποκλεισμού ή πολιορκίας της Γάζας. Καμία μείωση στο έδαφος της Γάζας. Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι δεν θα προκύψουν τρομοκρατικές απειλές από τη Δυτική Όχθη», σημείωσε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα