ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

Μουσικό αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό

Συναυλία-αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό με τίτλο «Ηχήστε οι σάλπιγγες» και μουσική Σπύρου Αρσένη διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 στις 20:00, στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου.

Ο Σπύρος Αρσένης που υπήρξε επιτυχημένος δήμαρχος και ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Ιθάκης, αφήνει το υπέροχο Ομηρικό νησί του και έρχεται να μοιραστεί τη μουσική του μαζί με το κοινό σε μια συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια σε στίχους των Μιχάλη Γκανά, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Νίκου Μοσχοβάκου και Γιάννη Κορίδη.

Μεταξύ των μελοποιημένων ποιημάτων του Σικελιανού, περιλαμβάνεται και το «Ηχήστε οι σάλπιγγες» που απήγγειλε ο ποιητής ως Επικήδειο Λόγο στην κηδεία του Κωστή Παλαμά (28 Φεβρουαρίου 1943).

Όταν ο ποιητής άρχισε να απαγγέλλει, ο συγκεντρωμένος λαός ξεσπούσε φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των Γερμανών και στο τέλος μπροστά στους έκπληκτους κατακτητές και τους δοσίλογους υποστηρικτές τους που δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν, έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο.

Ερμηνεύουν οι Έλσα Αφεντάκη, Χριστίνα Καρύδη και Δημήτρης Τριανταφυλλίδης με τη συνοδεία της μουσικής παρέας «Δημοδόκος» με τους Χρήστο Κουμούση, που έχει κάνει και την ενορχήστρωση, στο πιάνο, Στέλιο Κατσατσίδη στο ακορντεόν, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη στην κιθάρα και τον Σολίστ Γιώργο Ξενοκώστα στο Μπουζούκι.

Στην είσοδο του θεάτρου που θα είναι ελεύθερη, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι