ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μητσοτάκης: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με την οπαδική βία – Nα απαλλαγούμε από τη γάγγραινα

Στην οπαδική βία, στη σιδηροδρομική σύνδεση Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην πλατφόρμα για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών, στην εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στο Υouth Pass, στον ψηφιακό βοηθό αλλά και τον προϋπολογισμό που ψηφίζεται στη Βουλή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον καθιερωμένο κυριακάτικο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Στη μακροσκελή του ανάρτηση στο facebook , ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «η δέσμη των πρόσθετων δράσεων που ανακοινώσαμε στοχεύουν στον πυρήνα του προβλήματος. Στοχεύουν στο να απαλλάξουμε τον ελληνικό αθλητισμό από αυτή τη γάγγραινα, από τη δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων και τη θλιβερή ανοχή μιας ελάχιστης οπαδικής μειοψηφίας».

Ο Μητσοτάκης για προϋπολογισμό και ψηφιακό βοηθό

Παράλληλα, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό επισημαίνει ότι «ο νέος προϋπολογισμός ενισχύει πραγματικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, τονώνει την κοινωνική συνοχή, μειώνει τις ανισότητες και βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Με αφορμή τον «ψηφιακό βοηθό» που μπήκε σε λειτουργία την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «αποτελεί την πρώτη εφαρμογή που αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο Ελληνικό Δημόσιο και μία από τις πρώτες ανάλογες υπηρεσίες στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού και στην απλοποίηση της καθημερινότητας όσων έσπευσαν να κάνουν χρήση του ψηφιακού βοηθού, που μέσα σε τρεις μόλις ημέρες δέχθηκε 61.600 ερωτήματα».

Κάνοντας αναφορά στις παράξενες ερωτήσεις που δέχθηκε ο «ψηφιακός βοηθός» από τους πολίτες, ο Πρωθυπουργός σχολίασε: «Εντάξει, από τις αναρτήσεις που έχω δει, κάποιοι το «τερμάτισαν», ρώτησαν τον mAigov ακόμη και πώς θα βρουν σύντροφο! Δυστυχώς όμως οι υπηρεσίες του δημοσίου δεν μπορούν να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα!»

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα