ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθώ τον πληθωρισμό της απληστίας

Στο «τέρας» της ακρίβειας και τον «πληθωρισμό της απληστίας» αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στη Γαλάτσι.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, να τα βάζουμε με το “τέρας” της ακρίβειας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση «θα πολεμήσει» εκείνους που πατώντας σε ένα «υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα», εκμεταλλεύονται «χρόνιες αδυναμίες» της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές.

«Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας. Και έχω πει πολλές φορές ότι το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη. Και θα το κάνουμε αυτό για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα των πολιτών, ειδικά των ασθενέστερων, όπως το κάνουμε συνέχεια», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όταν πηγαίνει καλά η οικονομία, υπάρχει πλεόνασμα, «για να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους πολίτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η συλλογική ευημερία, σύμφωνα με τη δική μας ιδεολογία, πρέπει να μετατρέπεται σε ατομική προκοπή», συμπλήρωσε.

Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν, είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «αυτές είναι τελικά η πρόοδος» που χρειάζεται να κάνει η χώρα «για να γίνουμε Ευρώπη παντού».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την έκταση 5,5 στρεμμάτων όπου θα δημιουργηθεί η κεντρική πλατεία του Γαλατσίου. Η έκταση βρίσκεται δίπλα στο εργοτάξιο για την κατασκευή του σταθμού της γραμμής 4 του μετρό.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα