Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Μήνυμα Αγοραστού για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο

Μήνυμα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, για το 12ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης νέων γυναικών στον Βόλο.

Αναλυτικά, το μήνυμα του περιφερειάρχη:

«Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, καλωσορίζω στο Βόλο, εκ μέρους όλων των Θεσσαλών, τις αθλήτριες των εθνικών ομάδων από 16 χώρες και 5 ηπείρους, τους προπονητές, τους διοικητικούς παράγοντες και τα μέλη των οικογενειών τους και εύχομαι σε όλους επιτυχίες και ευχάριστη διαμονή.

Με τα αθλητικά έργα, τις επιτυχημένες διοργανώσεις και πρωταθλήματα που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δημιουργήσαμε ρεύμα αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλία. Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια.

Ο αθλητισμός είναι παιδεία και δημιουργεί συνεργασίες, ομαδικότητα, συλλογικότητα, ομοιογένεια και διαπλάθει ισχυρούς χαρακτήρες, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, την οποία περνά η χώρα μας. Μέσα από τον αθλητισμό οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι νέοι, μαθαίνουν να μάχονται, να υπακούουν σε κανόνες, να σέβονται, να κερδίζουν, να χάνουν, να υποκλείνονται στον καλύτερο, να βελτιώνονται και να ξαναπροσπαθούν.

Τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις αποτελούν αντίσταση ποιότητας και αντίσταση αποτελεσματικότητας στη δυσμενή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, δίνοντας σημαντική τόνωση στην αγορά. Οι επιτυχείς διοργανώσεις αυτού του επιπέδου καταστούν το Βόλο αδιαφιλονίκητο φαβορί, γιατί έχει υποδομές, έμψυχο υλικό και κυρίως εθελοντές που βοηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση και που γεμίζουν καθημερινά το κολυμβητήριο.

Η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνέπεια στέκεται αρωγός σε όλα τα αθλητικά γεγονότα που διεξάγονται στην περιοχή και ενισχύει τις προσπάθειες των φορέων που επιλέγουν τη Θεσσαλία για το σκοπό αυτό. Η περιφέρειά μας είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα και εκεί επιθυμούμε να παραμείνει.

Η εικόνα της Θεσσαλίας θα ταξιδέψει από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου σε όλη την υφήλιο, καθώς η καρδιά του πόλο νέων γυναικών χτυπά στο Βόλο. Εύχομαι και πάλι σε όλους επιτυχίες στους αγωνιστικούς χώρους και ιδιαίτερα στην εθνική μας ομάδα και ευχάριστη διαμονή στο Βόλο».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας