Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Μία εκδήλωση «παράξενη» και δραματικά επίκαιρη…

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έγινε μία εκδήλωση «αλλιώτικη» από τις συνηθισμένες…

Σαραντα-τρία χρόνια μετά, πολλοί από τους πρωταγωνιστές της θρυλικής ανταρσίας του «Βέλος», με φανερά τα σημάδια του χρόνου, αλλά ευθυτενείς και περήφανοι, βρέθηκαν και θυμήθηκαν τις άγριες εκείνες μέρες, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου «Στη σκιά του Ποσειδώνα – Η Ανταρσία του Αντιτορπιλικού «Βέλος»…

Ενα ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, «έζησε» ξανά πράγματα, που για «κάποιους» αφορούν το παρελθόν, ενοχλητικό ενίοτε…
«Τι τα θες και τα σκαλίζεις», λένε αυτοί οι «κάποιοι»…

Ο νυν αντιπεριφερειάρχης Νήσων και σημαιοφόρος τότε Παναγιώτης Χατζηπέρος, αποφάσισε και να τα «σκαλίσει» και να τα θυμίσει, με πείσμα, περηφάνια και φανερή συχνά συγκίνηση…

«Από τη μία ο στρατιωτικός κώδικας και από την άλλη η υπέρτατη αρχή της υπεράσπισης της Δημοκρατίας».

Μία εκδήλωση διαφορετική, που κάθε άλλο παρά θύμιζε την τυπική παρουσίαση ενός νέου βιβλίου.

Το βιβλίο αλλά και ο συγγραφέας, τιμήθηκαν με τον πιο εμφατικό τρόπο, από πλήθος «επωνύμων», με τίτλους ή χωρίς…

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο συγγραφέας, δίνοντας κάποια πρώτα στοιχεία για την εποχή και κάνοντας προσκλητήριο των νεκρών συναγωνιστών του.

Εν συνεχεία μίλησαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο ομότιμος καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης, ο αντιναύαρχος ε.α. Ιωάννης Παλούμπης, ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Αλευρομάγειρος και ο πλοίαρχος (ΥΙ) Δρ. Αριστείδης Γ. Διαμαντής.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς Στέφανος Μίλεσης, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη και στο μουσικό μέρος ακούστηκαν τραγούδια από την Καλλιόπη Βέττα, με τη συνοδεία του πιανίστα Γιάννη Ιωάννου.

Ειλικρινείς ευχαριστίες από τον συγγραφέα Παναγιώτη Χατζηπέρο προς όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση, είτε ως συμπαρουσιαστές, είτε ως θεατές. Συμμετείχαν όλοι σε μία γεμάτη συγκίνηση, μνήμες και μηνύματα, ξεχωριστή εκδήλωση.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων