FeaturedΕπικαιρότηταΚόσμος

MH370: Η πτήση που εξαφανίστηκε πριν από 9 χρόνια – Ντοκιμαντέρ επιχειρεί να φωτίσει το μυστήριο

Συμπληρώνονται 9 χρόνια από την ημέρα που το αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών, η πτήση MH370, χάθηκε από τα ραντάρ.

Το Boeing της Μalaysia Airlines εξαφανίστηκε ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Η συγκλονιστική εξαφάνιση ενός εμπορικού αεροσκάφους έγινε πρωτοσέλιδο, προκάλεσε ταραχές, βύθισε τους συγγενείς των επιβατών σε έναν εφιάλτη και προκάλεσε μια παγκόσμια αναζήτηση για απαντήσεις που δεν ήρθαν ποτέ.

Από το 2014 έως σήμερα πολλά είναι τα σενάρια για το τι συνέβη με την μοιραία πτήση MH370 στην οποία επέβαιναν 239 επιβάτες ενώ οι συγγενείς τους ζητούν από την κυβέρνηση της Μαλαισίας να ξεκινήσει μια νέα έρευνα για την τύχη των δικών τους, σύμφωνα με το Guardian.

Η εξαφάνιση του αεροπλάνου που μετέφερε 12 μέλη του πληρώματος από τη Μαλαισία και 227 επιβάτες από 14 χώρες παραμένει το μεγαλύτερο μυστήριο στην αεροπλοΐα μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ.

Η πτήση της Malaysia Airlines μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα όταν χάθηκε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ο Cox είχε υποστηρίξει ότι η περιστροφική κίνηση του αεροπλάνου δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι η πτήση ελέγχθηκε από έναν από τους κυβερνήτες, καθώς όπως είπε, το αεροπλάνο δεν θα μπορούσε να πετάξει με τις αντίστοιχες στροφές αν κάποιος δεν έδινε συγκεκριμένες εντολές.

Οι περισσότεροι επιβάτες της μοιραίας πτήσεις είναι από την Κίνα, 38 ήταν Μαλαισιανοί και οι υπόλοιποι κατάγονταν από Ινδονησία, Αυστραλία, Ινδία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιράν, Ουκρανία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία Ολλανδία και Ταϊβάν. Ανάμεσά τους στη λίστα των επιβατών υπάρχουν και δέκα παιδιά.

Oι έρευνες που διεξήγαγαν οι κυβερνήσεις της Μαλαισίας, της Αυστραλίας και της Κίνας για περισσότερο από τρία χρόνια ήταν οι μεγαλύτερες του είδους που έχουν γίνει ποτέ ενώ το κόστος είναι το υψηλότερο που έχει δαπανηθεί ποτέ για ανάλογη έρευνα.

Μέσα στα εννέα χρόνια από την εξαφάνιση της πτήσης MH370 περισσότερα από είκοσι κομμάτια που έχουν εντοπιστεί στον Ινδικό Ωκεανό έχουν συνδεθεί με την μυστηριώδη πτήση της αεροπορικής εταιρείας Μalaysia Airlines.

Νέο ντοκιμαντέρ του Netflix για την πτήση MH370

Η πτήση 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών ήταν υποτίθεται μια νυχτερινή πτήση ρουτίνας από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο που μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα. Λίγο μετά την απογείωση, όμως, μια γαλήνια νύχτα του 2014, η MH370 εξαφανίστηκε τελείως από τις οθόνες των ραντάρ.

Η σοκαριστική εξαφάνιση ενός επιβατικού αεροσκάφους έγινε πρωτοσέλιδο, προκάλεσε εξεγέρσεις, βύθισε τους συγγενείς των επιβατών σε έναν εφιάλτη και πυροδότησε μια παγκόσμια έρευνα για απαντήσεις οι οποίες δεν δόθηκαν ποτέ.

Με φόντο επτά χώρες, η καθηλωτική σειρά ντοκιμαντέρ της RAW αναπαριστά μέσα από συγκλονιστικό αρχειακό υλικό τη νύχτα της εξαφάνισης στο Netflix, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να εξετάσουν τρεις από τις πιο αμφιλεγόμενες θεωρίες γύρω από την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Επίσης, παρουσιάζει συνεντεύξεις με συγγενείς, επιστήμονες, δημοσιογράφους και καθημερινούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο που, μετά από εννέα χρόνια, αρνούνται να εγκαταλείψουν την ελπίδα για μια εξήγηση.

Είναι μια ιστορία γεμάτη συνωμοσίες, αδιέξοδα, σκοτεινά πρόσωπα και σιωπή των αρχών, αλλά, κυρίως, είναι μια ευκαιρία να μην ξεχάσουμε εκείνους που χάθηκαν σε ένα από τα πιο μεγάλα άλυτα μυστήρια της εποχής μας και να συνεχίσουμε να πιέζουμε για απαντήσεις.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured