ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μετρό: Στην κυκλοφορία οι τρεις νέοι σταθμοί του Πειραιά

Εγκαινιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου οι τρεις νέοι σταθμοί της “Γραμμής 3” του μετρό στον Πειραιά.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μελών του υπουργικού συμβουλίου, του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και δεκάδων άλλων επισήμων.

Από την Α’ Πειραιά το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές: Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας, Νίκος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, Γιάννης Μελάς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης και Θοδωρής Δρίτσας. Από τη Β’ Πειραιά παρόντες ήταν οι: Γιάννης Τραγάκης, Τρύφων Αλεξιάδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ο Κ. Μητσοτάκης επιβιβάστηκε αρχικά στον σταθμό «Μανιάτικα» και με τον συρμό έφτασε στον νέο τερματικό σταθμό «Δημοτικό Θέατρο», όπου έλαβε χώρα και η τελετή των εγκαινίων. Στην ομιλία του αφενός άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η σημερινή Κυβέρνηση «δεν κάνει εγκαίνια με μουσαμάδες». Αφετέρου μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το προσωπικό που περάτωσε το έργο, ιδιαίτερα στον σταθμό «Πειραιάς», λόγω της γειτνίασής του με το νερό της θάλασσας. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, πως και το μετρό της Θεσσαλονίκης (5 σταθμοί) θα δοθούν προς χρήση στο τέλος του 2023.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε στην ομιλία του και ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους  3 σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», οι οποίοι παραδόθηκαν το καλοκαίρι του 2020, υπογραμμίζοντας πως έδωσαν λύσεις σε περιοχές που μέχρι πρότινος θεωρούνταν υποβαθμισμένες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, χαρακτήρισε «μέρα χαράς για την πόλη» τη σημερινή, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4. «Τα οφέλη είναι αναπτυξιακά» πρόσθεσε ο κ. Μώραλης, υπογραμμίζοντας ότι ο Πειραιάς «προχωρά με αισιοδοξία στην επόμενη μέρα».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και ο Δήμαρχος Πειραιά, ξεναγήθηκαν στα αρχαία που εκτίθενται στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» από την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Πειραιά Στέλλα Χρυσουλάκη. Ο κ.. Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ευρήματα, που μέχρι πρότινος φυλάσσονταν στην ξυλαποθήκη του Πειραιά και τώρα οι επισκέπτες και επιβάτες μπορούν να τα θαυμάσουν στο εσωτερικό του σταθμού.

Λίγο αργότερα, βγαίνοντας ο Πρωθυπουργός στη νέα πλατεία του μετρό, δεκάδες πολίτες του επεφύλασσαν μια θερμή υποδοχή. Μετέβη στην πλατεία Κοραή, έβγαλε φωτογραφίες, μίλησε με τον κόσμο και με τους καταστηματάρχες –μάλιστα μπήκε και σε ένα από τα γνωστότερα μαγαζιά του Πειραιά, δίπλα στο δημαρχείο- και στη συνέχεια αποχώρησε. Ωστόσο, ο κόσμος, με πολύ μεγάλη περιέργεια, επέστρεψε στο νέο σταθμό του μετρό για να τον θαυμάσει, λίγη ώρα πριν ανοίξει και επίσημα τις πύλες του για το κοινό.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα