ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Μεθυσμένη επιβάτης έκανε “αρένα” πτήση που προσγειώθηκε υποχρεωτικά στη Θεσσαλονίκη

Eνα αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από τη Γλασκώβη (Σκωτία) προς την Αττάλεια (Τουρκία) χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στον διεθνή αερολιμένα “Μακεδονία”  στις 10:30 το βράδυ λόγω επιθετικής συμπεριφοράς επιβάτιδας, η οποία φέρεται να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Δύο ώρες μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μία Βρετανίδα 61 ετών επιτέθηκε με φωνές και μπουνιές στο πλήρωμα, προκαλώντας στον εαυτό της σωματικές βλάβες, αφού χτυπούσε το πρόσωπό της στο κάθισμα.

Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να την ηρεμήσουν, εκείνη συνέχισε τη βίαιη συμπεριφορά της.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο χειριστής του αεροσκάφους ζήτησε, για λόγους ασφάλειας της πτήσης, να κάνει αναγκαστική προσγείωση στον αερολιμένα “Μακεδονία”.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Βρετανίδα συνελήφθη από αστυνομικούς του αεροδρομίου και οδηγήθηκε σήμερα στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παρακώλυση των συγκοινωνιών, διασάλευση της τάξης στο αεροσκάφος κατά την πτήση και παράβαση των εντολών κυβερνήτη και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Προανακριτικά, η 61χρονη Βρετανίδα κατά πληροφορίες αρνήθηκε να απολογηθεί, τονίζοντας πως ό,τι έχει να πει, θα το αναφέρει στο δικαστήριο.

Τη Δευτέρα17 Οκτωβρίου, η γυναίκα συνοδευόμενη από τον σύντροφό της, οδηγήθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο η δίκη της αναβλήθηκε για σήμερα Τρίτη 17 Οκτωβρίου, καθώς απουσίαζε διερμηνέας της αγγλικής γλώσσας.

Οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ήραν την κράτησή της, με την ίδια να δεσμεύεται ότι θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της πόλης ώστε να δώσει το “παρών” στο δικαστήριο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα