Υπουργείο Εσωτερικών

Μετάθεση των Αυτοδιοικητικών εκλογών εξετάζει η κυβέρνηση

Για το φθινόπωρο του 2019 και από την άνοιξη του ίδιου έτους θέλει να μεταθέσει τον χρόνο διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών εκλογών η κυβέρνηση για να μην ταυτίζονται ημερολογιακά με τις Ευρωεκλογές, όπως αναφέρει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην εφημερίδα «Ειδήσεις» δηλώνει συγκεκριμένα ότι «σκεφτόμαστε την αποσυσχέτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές. Κάτι τέτοιο, εάν τελικώς επιλέγει, θα οδηγήσει στη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών για λίγους μήνες. Εχω τη γνώμη ότι η ημερολογιακή ταύτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές, αλλοιώνει τον χαρακτήρα τους».

Σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση καταργεί τη σχετική διάταξη του νόμου Ραγκούση που επιτρέπει την είσοδο των ιδιωτών απαντάει «όσον αφορά το νόμο Ραγκούση, μελετούμε την αλλαγή του.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί, ότι ο συγκεκριμένος νόμος (Ραγκούση) δίνει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης ιδιωτικών εταιρειών, αφού όμως προηγούμενα οι δήμοι αποδείξουν πως δεν μπορούν με ίδια μέσα να καλύψουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες».

Για τους συμβασιούχους όλων των κατηγοριών δηλώνει ότι ο αριθμός τους «κινείται γύρω στους 75.000» και ότι «μέσα στους επόμενους μήνες και εντός του έτους» θα υπάρξει «κυβερνητική πρωτοβουλία» και ότι «η λύση που θα δοθεί πρέπει να κινείται εντός των ορίων του Συντάγματος, αλλά και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας» που σημαίνει ότι το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν εξασφαλίζεται για το σύνολο των συμβασιούχων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους συμβασιούχους στους Δήμους.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Υπουργείο Εσωτερικών