ΕπικαιρότηταΚόσμος

Μέση Ανατολή: “Προχωράμε και πέρα από την πόλη της Γάζας”, λέει ο Νετανιάχου

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστηρίζει πλέον ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προωθηθεί πέραν των περιχώρων της πόλης της Γάζας, στην επιχείρησή του εναντίον των μαχητών της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

“Βρισκόμαστε στο απόγειο της μάχης. Είχαμε εντυπωσιακές επιτυχίες και περάσαμε τα περίχωρα της πόλης της Γάζας. Προχωράμε”, ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση για τη μεταφορά καυσίμων στη Γάζα αλλά βοηθά με την επιβεβλημένη ανθρωπιστική βοήθεια, όπως τρόφιμα και νερό.

«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση για τη μεταφορά καυσίμων. Δεν έχω δώσει καμία τέτοια οδηγία και το πολεμικό συμβούλιο δεν ενέκρινε καμία απόφαση», τόνισε.

ΠΟΥ: “Η εκκένωση νοσοκομείων στη Γάζα θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες ασθενείς”

Εξάλλου, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα ότι η αναγκαστική εκκένωση νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ασθενών.

«Δόθηκε εντολή εκκένωσης σε είκοσι τρία νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και στη βόρεια Γάζα και η αναγκαστική εκκένωση υπό αυτές τις συνθήκες θα θέσει εκατοντάδες ασθενείς σε απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, ο Τέντρος επανέλαβε επίσης την έκκληση για μια παύση για ανθρωπιστικούς λόγους στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ώστε να βοηθηθούν οι χιλιάδες άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί.

«Δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε τη φρίκη που εκτυλίσσεται στη Γάζα.  Υπάρχουν 21.000 τραυματίες και στις δύο πλευρές και 1,4 εκατομμύριο εκτοπισμένοι στη Γάζα”, υπογράμμισε ο Τέντρος

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα