Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Με τουριστικό τραίνο Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία

www.hdnicewallpapers.com

Με αφορμή τη συνάντηση που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία στο πλαίσιο της ΟΧΕ, στην οποία ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, δεν παρέστη λόγω προγραμματισμένων συναντήσεων στην Αθήνα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το 2011 το οραματιστήκαμε, το 2014 το σχεδιάσαμε και σήμερα πλησιάζει η ώρα υλοποίησης.

Το θέσαμε στις 14 Μάιου 2011 στον τότε υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, στη σύσκεψη που είχε γίνει με φορείς του τουρισμού στην Αρχαία Ολυμπία και αφού δεν λάβαμε απάντηση από το κεντρικό κράτος, προχωρήσαμε μόνοι μας στον σχεδιασμό του το 2014.

Πλέον, εντάχθηκε ήδη στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) του άξονα Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Το σχεδιάσαμε αθόρυβα και τώρα έρχεται η ώρα της υλοποίησης. Η ώρα της ικανοποίησης για τις προσπάθειές μας».

Και κατέληξε ο περιφερειάρχης:

«Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί ένα σύμβολο για τον Παγκόσμιο Πολιτισμό και έχει ιδιαίτερη αξία για τον Τουρισμό της Περιφέρειάς μας.

Το τραίνο έχετε να προσθέσει συγκριτικά πλεονεκτήματα στην περιοχή μας σε συνδυασμό, βέβαια με τα έργα αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών στο Κατάκολο και όλα όσα έχουν ενταχθεί στην ΟΧΕ».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι