ΔήμοιΔήμος Μεγαρέων

Μέγαρα: “Ναι” στην ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Στην ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου προβαίνει ο Δήμος Μεγαρέων, με σκοπό τη διασφάλιση ίσης μεταχείρισης στην παιδεία και τη δια βίου μάθηση για όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Όπως είναι γνωστό, κάτω από το δυσβάσταχτο οικονομικό καθεστώς το οποίο βιώνουμε, η πιο πληγείσα τάξη είναι αυτή των απόρων και ευπαθών ατόμων, τα οποία αυτή τη στιγμή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σε αυτή την τάξη η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία και να την βοηθήσει, προσφέροντάς της ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και τη διεκδίκηση εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στην προσπάθεια αυτή, ο Δήμος βρίσκει συμπαραστάτες αρκετούς καθηγητές και καθηγήτριες του Δήμου οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Για το σκοπό αυτό, το Γραφείο Δημάρχου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τοποθέτηση του δημάρχου σχετικά με το θέμα αυτό, η επιλογή των μαθητών θα γίνει σύμφωνα με συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που θα αποδεικνύουν την αδυναμία των παιδιών αυτών να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες ενός ιδιωτικού φροντιστηρίου.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί τόσο στα Μέγαρα όσο και στη Νέα Πέραμο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι