ΔήμοιΔήμος Βύρωνα

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η εκδήλωση των Κοινωνικών Δομών Βύρωνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης στις 20 Φεβρουαρίου 2019, οι Δομές του Δήμου Βύρωνα, «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και «Παροχής Συσσιτίου» σε συνεργασία με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις «Άνθρωποι Αγάπης» και «Κοινωνική κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος», παρουσίασαν την κινηματογραφική ταινία μεσαίου μήκους “Μέρες Βροχής” του Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου σε σενάριο Σίμου Οικονομίδη.

Το θέμα της ταινίας ήταν οι “νεο-άστεγοι” στην Αθήνα της κρίσης και γυρίστηκε χάρη στην αφιλοκερδή συμμετοχή πολλών καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.

Έπειτα από την προβολή, ακολούθησε συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας και των δύο οργανώσεων, σχετικά με την ταινία και γενικότερα για το φαινόμενο των αστέγων.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν με τον σκηνοθέτη, με τους συντελεστές καθώς και με το προσωπικό των κοινωνικών δομών γύρω από ένα -και δυστυχώς πάντα πολύ επίκαιρο- θέμα, όπως αυτό των αστέγων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κέρασμα και μαγείρεμα από την Κοινωνική Κουζίνα ο «Άλλος Άνθρωπος» στον εξωτερικό χώρο (πεζοδρόμιο) του Δημοτικού Κινηματογράφου «Νέα Ελβετία».

Το κέρασμα και τα υλικά παρασκευής των γευμάτων τα προσέφεραν αφιλοκερδώς η ομάδα χορού και η Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας, οι οποίοι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής προσφοράς στηρίζουν το έργο που επιτελείται.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς Λεμονιά Κλωνάρη, η δημοτική σύμβουλος Δασκαλάκη-Βεχλίδου Σοφία.

Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από συλλόγους που στηρίζουν το έργο των Κοινωνικών Δομών, όπως από την Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου και 3ου Γυμνάσιου Βύρωνα, καθώς και από το Οικοτροφείο “Περσέας” της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας.

Από τους συντελεστές της ταινίας παρευρέθηκαν ο σκηνοθέτης Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλος, η ηθοποιός Χριστίνα Γερογιάννη, η συνθέτρια του σάουντρακ Έλενα Παυλέα, ο διευθυντής φωτογραφίας Πάνος Γκόλφης, ο οπερατέρ Θεοδόσης Τζαβάρας, η βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Λαϊνά, ο κομμωτής Ζώης Τριανταφύλλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Γεωργία Χατζήβεη, πρόεδρος της οργάνωσης “Άνθρωποι Αγάπης” που στηρίζει την προώθηση της ταινίας, ενώ πολύ ανθρώπινο και δυνατό ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο Γιώργος Μπαρκούρης για το θέμα των αστέγων, ορμώμενος από τις προσωπικές του εμπειρίες.

Όλα τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν, θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά επαπειλούμενα ή βρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.

Οι Δομές «Παροχής Συσσιτίου» και «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Βύρωνα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00 επί της Ιθώμης 6 (αγορά Βύρωνα).

Για παραδόσεις προϊόντων και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-7653054, καθημερινά 9:00-15:00.

E-mail: koin.sissitio@dimosbyrona.gr, koin.pant@dimosbyrona.gr

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι