ΔήμοιΔήμος ΑχαρνώνΥπουργείο Εσωτερικών

Λύση για τον Δήμο Αχαρνών αναζητάει το ΥΠΕΣ

Στην εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών επιδιώκει να συμβάλλει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συγκεκριμένα, στη δήλωση του κ. Κουρουμπλή επισημαίνεται ότι το υπουργείο «μέσω του Παρατηρητηρίου των Δήμων, προσπαθεί να συμβάλλει στην εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών, διορθώνοντας χρονίζουσες και προερχόμενες από το παρελθόν εκκρεμότητες, ενεργοποιώντας άμεσα τον Ειδικό Λογαριασμό Εξυγίανσης, ώστε να δώσει έτσι τη δυνατότητα ισοσκέλισης και έγκρισης του προϋπολογισμού του, καλύπτοντας το τεράστιο έλλειμμα που παρουσιάζει.

Η διαδικασία της εξυγίανσης για την οποία πολλά έχουν γραφεί, ποικίλλει από περίπτωση σε περίπτωση, από δήμο σε δήμο και δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη αύξηση των τελών, απολύσεις και οτιδήποτε άλλο θα επιβαρύνει τον δημότη.

Είναι μια ελεγχόμενη διαδικασία που κατατείνει στο να προστατεύσει τον δήμο, να του δώσει τη δυνατότητα ενός υγιούς και εγκεκριμένου τελικά προϋπολογισμού, ώστε να μπορέσει αυτός να έχει μια κανονική λειτουργία εφαρμόζοντας ένα κοινά αποδεκτό Σχέδιο Οικονομικής Εξυγίανσης (ΣΟΕ), αλλά και να ενταχθεί στο πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους που λαμβάνουν οι δήμοι.

Κάτι που θα αποτελέσει πραγματική ένεση για τον Δήμο Αχαρνών και θα του δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να ξανασταθεί στα πόδια του».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι