ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Λύκεια και Γυμνάσια θα ολοκληρώσουν αργότερα τα μαθήματά τους εξαιτίας των εκλογών

Τα Λύκεια και τα Γυμνάσια της χώρας αναμένεται να παρατείνουν για λίγες ημέρες τα μαθήματά τους το Μάιο, έπειτα και από την επίσημη ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της ημερομηνίας της πρώτης κάλπης.

Με νέα τροποποιητική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου, αλλάζει η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Ειδικότερα, η νέα απόφαση ότι τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, και όχι το τελευταίο δεκαήμερο, όπως ίσχυε.

«Τα μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30ή Απριλίου» επισημαίνεται στο ΦΕΚ.

Τι είχε αρχικά προβλεφθεί για Γυμνάσια και Λύκεια

Αρχικά είχε υπολογιστεί τα Λύκεια να τελειώσουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Ειδικά για την Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις επρόκειτο να σταματήσουν στις 30 Μαΐου, ενώ οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελείωναν στις 15 Ιουνίου 2023.

Υπενθυμίζουμε πως τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή (7/4) και θα ανοίξουν μετά τις γιορτές του Πάσχα στις 24 Απριλίου.

«Τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω των εκλογών στις 19 και 22 Μαΐου» δήλωσε για το Σαββατοκύριακο της πρώτης κάλπης, 0 Μάκης Βορίδης, ο οποίος και ανακοίνωσε πως επίσημα οι εκλογές 2023 θα προκηρυχθούν μεταξύ 21 και 26 Απριλίου.

Αυτή είναι άλλωστε και η περίοδο πριν τις εκλογές 2023 κατά την οποία θα υποβάλουν την παραίτησή τους ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και στη θέση τους ορίζονται υπηρεσιακοί υπουργοί.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα