ΕλλάδαΕπικαιρότητα

«Λουκέτο» σε σούπερ μάρκετ που «ξέχασε» να δηλώσει 116.200 αποδείξεις

Άλλη μια τρανταχτή περίπτωση φοροδιαφυγής ήρθε στο φως μέσω καταγγελίας στην εφαρμογή appodixi της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Αυτή τη φορά πρόκειται για σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα για κατάστημα γνωστής αλυσίδας στη Σπάρτη.

Μόλις έλαβαν σήμα από την appodixi, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έκαναν φύλλο και φτερό τα φορολογικά στοιχεία και τις κινήσεις της επιχείρησης και βρήκαν ότι το κατάστημα είχε τέσσερις ταμειακές μηχανές, από τις οποίες μόνον οι δυο διαβίβαζαν δεδομένα αποδείξεων στην ΑΑΔΕ.

Από τις άλλες δυο, τους τελευταίους 12 μήνες, από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τις 23 Νοεμβρίου της φετινής χρονιάς, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε κόψει, αλλά δεν είχε διαβιβάσει στην ΑΑΔΕ 116.200 αποδείξεις. Με άλλα λόγια, δεν διαβίβασε τζίρο 852.000 ευρώ συν ΦΠΑ 127.000 ευρώ.

Στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 63.500 ευρώ για τη μη διαβίβαση των αποδείξεων, ενώ έχει ήδη αρχίσει έλεγχος τόσο στους προηγούμενους μήνες και χρήσεις για το συγκεκριμένο κατάστημα όσο και στο σύνολο του δικτύου της αλυσίδας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα