ΕπικαιρότηταΠολιτική

Λίστα με 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν από όλες τις ομάδες κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο Οικονόμου και Βρούτσης

Φάκελο με κατάλογο με περίπου 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν που δραστηριοποιούνται σε όλες ομάδες και σε πανελλαδική κλίμακα προσκόμισαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την οπαδική βία.

Όπως τόνισαν οι δύο υπουργοί ο κατάλογος που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο αφορά όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια και περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά, οπαδικής- και όχι μόνον-βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά. Παράλληλα όμως προσκομίστηκαν στοιχεία που αφορούν στη δράση πολλών προσώπων όχι μόνον για την τελευταία χρονιά αλλά και σε βάθος χρόνου.

«Yπάρχουν πρόσωπα», τόνισε ο κ. Βρούτσης «που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου». Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.

Επίσης, εμπρηστικά πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα αθλητικών εφημερίδων, αναρτήσεις και προφίλ, ανακοινώσεις ομάδων, διαδικτυακές συζητήσεις κ.α.. που σχετίζονται με την οπαδική βία περιέχουν οι φάκελοι που κατέθεσαν οι υπουργοί Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, πρόσθεσε ότι επίσης περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα