ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Λευτέρης Αυγενάκης: Ο πρωτογενής τομέας είναι η δύναμη της αγροτικής οικονομίας

Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για την Ευζωία των Υδρόβιων Ζώων.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, πρόκειται για ένα Κέντρο που θα λειτουργεί με τη μορφή κοινοπραξίας υπό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλας Κυριακίδου.

Ο αρμόδιος υπουργός, από την ιδιαίτερή του πατρίδα, το Ηράκλειο, όπου και πραγματοποίησε σύσκεψη με αγροτικούς φορείς της Κρήτης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα προβλήματα των αγροτών και ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, σε ό,τι αφορά τόσο στην αναθεώρηση της ΚΑΠ, όσο και στη μείωση του κόστους εργασίας.

“Θα παλέψω όσο μπορώ, όσο περνάει από το χέρι μου. Να είστε βέβαιοι ότι θα εξαντλήσω όλα τα εργαλεία που είτε έχουν ξεχαστεί είτε θα πρέπει να δημιουργήσουμε για το καλό του πρωτογενούς τομέα”, υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Στάθηκε στη δημιουργία των αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, στόχος των οποίων είναι η δυνατότητα καταγραφής των πραγματικών δυνάμεων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Μιλώντας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κια Τροφίμων, σημείωσε ότι «δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για καμία εταιρεία. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνει μηχανισμός υπόδειγμα που θα λειτουργεί μόνο προς όφελος των δικαιούχων».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα