ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Λέσβος: Νέα απανθρωπιά σε ζώα – Εδωσε εντολή στα σκυλιά του να κατασπαράξουν τις γάτες του γείτονα

Τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης προκαλεί η καταγγελία ενός γιατρού στην Λέσβο ο οποίος αναφέρει τα σκυλιά του γείτονά του έπειτα από εντολή που πήραν από τον ιδιοκτήτη τους, μπήκαν στην αυλή του και κατασπάραξαν τα γατάκια του.

Μάλιστα, ο γυναικολόγος – μεαιευτήρας Ιωάννης Σαλάς προέβη σε επώνυμη καταγγελία, για το νέο περιστατικό βάναυσης κακοποίησης ζώου που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα politikalesvos.gr φιλοξένησε την καταγγελία του ο κ. Σαλά ο οποίος ανέφερε πως τα σκυλιά περίοικου εισήλθαν την Παρασκευή το πρωί στην αυλή του και κατασπάραξαν μια γάτα του, ενώ τις υπόλοιπες τις αναζητά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο μαιευτήρας – γυναικολόγος αφότου άκουσε τον γείτονα να φωνάζει “ορμάτε, ορμάτε!”, πατέρας και γιος παρακολουθούσαν τους δύο σκύλους να ορμάνε και να σκοτώνουν τα αθώα γατάκια.

Ο κ. Σαλάς γλίτωσε από τα δόντια των σκυλιών ένα γατάκι, το οποίο αργότερα ξεψύχησε στο κτηνιατρείο αφού υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ δύο ακόμη σκοτώθηκαν, αφού τα δύο σκυλιά φεύγοντας,  τα άρπαξαν και τα δάγκωναν με μανία.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι (πάντοτε σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Σαλάς) όταν κάλεσε συγκεκριμένο δικηγόρο για να ζητήσει βοήθεια, εκείνος αρνήθηκε λέγοντάς του ότι “δεν θέλει καμία συμμετοχή στο θλιβερό αυτό επεισόδιο, αφού βρίσκεται στον ίδιο επαγγελματικό χώρο με τον δράστη”…

 

Η καταγγελία του γιατρού

“Νιώθω ηθικά υποχρεωμένος απέναντι στην κοινωνία και τους θεσμούς να σας ενημερώσω για ένα φρικιαστικό γεγονός που έλαβε χώρα στον ιδιωτικό μου χώρο.

Την Παρασκευή 01/09 γύρω στις 7 το πρωί βγήκα να ταΐσω τα γατιά μου στην αυλή του σπιτιού μου. Οι ψυχούλες μαζεύτηκαν για το πρωινό και όπως πάντα χαρούμενα έτρωγαν. Μετά μπαίνω στο σπίτι μου για το πρωινό καφέ και ακούω φωνές “ορμάτε, ορμάτε” και αμέσως μετά ουρλιαχτά. Βγαίνω γρήγορα έξω και βλέπω τα δύο λυκόσκυλα του γείτονα, αφού έχουν περάσει/πηδήξει τον φράχτη και διανύσει μία απόσταση γύρω στα 200 μέτρα, να έχουν ορμίσει στα γατάκια που τρώνε όλα μαζεμένα. Πατέρας και γιός παρακολουθούσαν πώς οι δύο σκύλοι τους ορμάνε να σκοτώσουν τα αθώα γατιά και γατάκια. Γρήγορα ορμώ να τα διώξω, αλλά ήταν αργά. Ακόμα ακούω το ουρλιαχτό της Ane όταν την κατασπάραζε το λυκόσκυλο. Τα δόντια του τόσο κοφτερά, αφού ούρλιαξα από τον πόνο που με δάγκωσε και στα δύο χέρια, στην προσπάθειά μου να το γλιτώσω. (Υπάρχει ιατρική βεβαίωση για το δάγκωμα του σκύλου). Δυστυχώς και το ουρλιαχτό μου δεν ήταν αρκετό να σταματήσει τον θάνατο. Οι σκύλοι αφού άρπαξαν άλλο ένα γατί, έφυγαν τρέχοντας.

Η Ane πέθανε στο κτηνιατρείο της κ. Τουρβαλή (το γατάκι το πήγα αμέσως στην κτηνίατρο) κοιτάζοντας απορημένα. Τι έκανα; Τι έφταιξα; Γιατί; Τώρα είναι στον γατοπαράδεισο μαζί με τα άλλα και όσα άλλα έχουν πεθάνει έτσι ύπουλα.

Κάλεσα την αστυνομία, κατέθεσα μήνυση, ενημέρωσα τον Δήμο και την Κιβωτό. Μετά κάλεσα και τον δικηγόρο (…) οποίος έχει μιλήσει για τα δικαιώματα των ζώων στο παρελθόν και με αυτό το σκεπτικό ζήτησα την βοήθειά του, αλλά έμεινα έκπληκτος όταν μου είπε πως δεν θέλει καμία συμμετοχή στο θλιβερό αυτό επεισόδιο, αφού είναι από τον ίδιο “επαγγελματικό χώρο” με τον δράστη.

Μήπως αυτός είναι ο πρόλογος της επόμενης συγκάλυψης; Φοβάμαι και αναρωτιέμαι, τώρα τι θα γίνει; Η δικαιοσύνη θα μιλήσει ή θα σιωπήσει στο όνομα του δράστη;

Οι αθώες ψυχούλες έφυγαν, τα ουρλιαχτά τους ακόμα ηχούν, υπάρχει δικαιοσύνη;

Σας παρακαλώ πολύ όλους σας όταν είστε μάρτυρες κακοποίησης ζώων να ενημερώνεται τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Μην φοβάστε!!!!! Προσωπικά και εγώ δέχτηκα απειλές (τι φόλες θα ρίξουν στα υπόλοιπα γατιά, τι πολιτικά πρόσωπα “παρέλασαν” ως δείγμα ισχύος για να σταματήσουν και να εμποδίσουν τα πάντα κ.ά.).

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την κτηνίατρο κ. Τουρβαλή για τον επαγγελματισμό της, για την ειλικρινή αγάπη και τις άψογες φροντίδες προς τα ζώα.

Η στάση της απέδειξε ότι για εκείνη η κτηνιατρική δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα.

Επίσης και όλα τα ΜΜΕ που είναι δίπλα στον απλό πολίτη, που δεν έχει τις πολιτικές και όχι μόνο πλάτες, για να προβάλλει κοινωνικά προβλήματα δείχνοντας την διαύγεια της ενημέρωσης.

Ιωάννης Σαλάς”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα