Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΑντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Κυρώσεις για αυθαιρεσίες με στερεά απόβλητα…

Διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας έχει ξεκινήσει σε βάρος επιχείρησης στον Ανω Κορυδαλλό, μετά από αυτοψία του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων Περιβάλλοντος των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων.

Οι ελεγκτές κλήθηκαν από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και μετέβησαν επιτόπου, στις 12 Οκτωβρίου 2016, οπότε οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει φορτηγό αυτοκίνητο της συγκεκριμένης επιχείρησης να απορρίπτει στον χώρο των εγκαταστάσεών της κάδο με στερεά απόβλητα.

Κατά την αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι κατά παράβαση της νομοθεσίας, στον χώρο πραγματοποιούνται από την επιχείρηση «συστηματικά και ανεξέλεγκτα απορρίψεις στερεών αποβλήτων» από εκσκαφές και κατεδαφίσεις χωρίς καμία περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Στον χώροβρέθηκαν ακόμη παλαιές μηχανές και τμήματα μηχανώνχρησιμοποιημένα ελαστικά και ζάντες αυτοκινήτωνάδεια μεταλλικά βαρέλια μεγάλου μεγέθους από λιπαντικά έλαιακομμάτια από άσφαλτο από έργα οδοποιίας και φύλλα ελενίτ.

Ταυτόχρονα, η Αστυνομία κίνησε την προβλεπόμενη ποινική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι κάποια από τα απόβλητα, όπως το ελενίτ και τα μεταλλικά βαρέλια, που περιείχαν λιπαντικά έλαια, κατατάσσονται στα επικίνδυνα απόβλητα και γι’ αυτά επιβάλλεται να γίνει ειδική διαχείριση, όπως και για ορισμένα άλλα από τα μη επικίνδυνα απόβλητα.

Στην ίδια επιχείρηση έχουν επιβληθεί μετά από ελέγχους της ίδιας υπηρεσίας τρία διοικητικά πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Το τελευταίο επιβλήθηκε πολύ πρόσφαταστις 25 Αυγούστου 2016 και ήταν συνολικού ύψους 12.000 €.

Οπως κάθε φορά που γίνεται έλεγχος από την υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στον Δήμο Κορυδαλλού και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που φέρεται ως ιδιοκτήτης του χώρου, το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά, ώστε να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων