ΕπικαιρότηταΚόσμος

Κώστας Πάσσαρης: Απορρίφθηκε η τελευταία αίτηση αποφυλάκισής του – Παραμένει στις φυλακές Ρουμανίας

Ο Κώστας Πάσσαρης θα συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας, καθώς απορρίφθηκε το τρίτο και τελευταίο αίτημα αποφυλάκισης -με περιοριστικούς όρους- που είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Κώστας Πάσσαρης θα παραμείνει στη φυλακή, καθώς όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, συνεχίζει να παραμένει επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Άξιο αναφοράς είναι ότι στη Ρουμανία τον χαρακτηρίζουν ως «το θηρίο των Βαλκανίων».

Όπως διευκρινίζεται, όταν γίνει η μεταγωγή του στην Ελλάδα, είναι υποχρεωμένος να εκτίσει μία τεράστια ποινή που ανέρχεται στις «τέσσερις φορές ισόβια» καθώς και άλλα 20 χρόνια κατά συγχώνευση.

 

Κώστας Πάσσαρης: Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του Κώστα Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης, μίλησε στο Mega και στάθηκε στο γεγονός της απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισής του. «Στη Ρουμανία, ασχέτως των ισοβίων, το όριο που συμπληρώνεται για να ζητήσει κάποιος την αναστολή του υπολοίπου της ποινής, είναι 20 χρόνια. Το 2021 ο Κώστας Πάσσαρης, όπως κάθε κρατούμενος, είχε το δικαίωμα και υπέβαλε για εφ’ όρον απόλυση».

«Όπως διευκρινίζεται, από το εφ’ όρον απόλυση δεν πρόκειται να φύγει, καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Η αίτηση εφ’ όρου απόλυσης σημαίνει πως έχω συμπληρώσει τις προϋποθέσεις, βγάλτε με. Στην Ελλάδα είναι πιο απλοποιημένη η διαδικασία, καθώς με το που συμπληρώνει κάποιος τα έτη που προβλέπονται από την έκτιση της ποινής του, εκδίδεται μία διάταξη και βγαίνει» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Στη Ρουμανία είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα καθώς πρέπει να περάσει από μία Επιτροπή. Εδώ είναι το περιβάλλον του, άρα είναι λογικό να θέλει να επιστρέψει. Εκκρεμεί η έκτιση των ποινών του, και παρόλο που είχε χαρακτηριστεί ως δημόσιος κίνδυνος, η πραγματική του εικόνα 22 χρόνια μετά είναι πολύ διαφορετική. Η πραγματική του εικόνα και αλλαγή είναι εντυπωσιακή και είναι σπάνιο για κρατούμενο να έχει αλλάξει τόσο δραστικά τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα, τον τρόπο ζωής, το να έχει έρθει κοντά στη θρησκεία και να ακολουθεί στο κελί του το τυπικό του μοναχισμού» σημείωσε ο δικηγόρος.

«Είναι αυτονόητο ότι έχει μετανιώσει ο Κώστας Πάσσαρης, ο ίδιος είναι θλιμμένος για τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ταγαράκης.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα