ΕΝΠΕΚΕΔΕΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειεςΦορείς-Οργανισμοί

Κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ το 2018

Τη διοργάνωση για πρώτη φορά στα χρονικά κοινού συνεδρίου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποφάσισε να εισηγηθεί στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Ενώσεων, η κοινή ομάδα εργασίας ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ.

Η ημερομηνία του συνεδρίου που θα διεξαχθεί εντός του 2018, όπως και η θεματολογία του θα αποφασιστούν από τα Διοικητικά Συμβούλια ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ μετά από νέα εισήγηση της κοινής ομάδας εργασίας, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου τόσο πριν όσο και μετά τα ετήσια τακτικά συνέδρια των δύο Ενώσεων (30 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου 2017 της ΚΕΔΕ, 8-9 Δεκεμβρίου 2017 της ΕΝΠΕ).

Στη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας επαναβεβαιώθηκε «η ισχύς εν τη ενώσει» ως βασική αρχή του αυτοδιοικητικού κινήματος και επισημάνθηκε ότι όσα ενώνουν Περιφέρειες και Δήμους είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα λίγα τους χωρίζουν.

Κοινή συνισταμένη των εισηγήσεων ήταν ότι η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ο φτωχός συγγενής στην Ελλάδα εν αντιθέσει με ό,τι ισχύει στις ώριμες Δημοκρατίες και τα ανεπτυγμένα κράτη του πλανήτη καθώς και ότι η ουσιαστική αποκέντρωση στην κατεύθυνση μετεξέλιξης της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή και Τοπική Διακυβέρνηση είναι βασική προϋπόθεση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

«Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε στενά για την από κοινού επίλυση των προβλημάτων μας», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους οι πρόεδροι της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, Κώστας Αγοραστός και Γιώργος Πατούλης.

Στη συνεδρίαση μετείχαν από την ΕΝΠΕ η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου,Χριστιάνα Καλογήρου, ο Α’ αντιπρόεδρος Γιάννης Σγουρός και τα μέλη του ΔΣ Χρήστος Μιχαλάκης και Δημήτρης Μαραβέλιας, ενώ από την ΚΕΔΕ τα μέλη του ΔΣ Νίκος Χιωτάκης και Γιάννης Τσιάμης.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΕΝΠΕ