Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Κατασχέθηκαν 85 κιλά κρέατος

Στην κατάσχεση νωπών και κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος, συνολικού καθαρού βάρους 85 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα υγειονομικό-κτηνιατρικό έλεγχο σε κρεοπωλείο του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν στους ψυκτικούς θαλάμους του καταστήματος διάφορα παρασκευάσματα κρέατος (ρολό κοτόπουλο, ρολό χοιρινό, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, κοντοσούβλι, μπούτια και παϊδάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα) και αρνίσιες συκωταριές, συνολικού βάρους 85 κιλών.

Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης καταλληλότητας επί της συσκευασίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παρασκευάστηκαν σε χώρο που δε διέθετε την απαιτούμενη άδεια παρασκευαστηρίου-εργαστηρίου.

Τα κατασχεθέντα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και η περαιτέρω τύχη τους θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας κτηνιατρικής νομοθεσίας.

Η συνταχθείσα κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

 

Προτεινόμενα