Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Κατάσχεση και καταστροφή σφάγιων αμνών

Σε έλεγχο κλιμακίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Νομό Τρικάλων, κατασχέθηκαν 305 σφάγια αμνών συνολικού βάρους 3.309 κιλών, σε εγκεκριμένη εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Χαρακτηρίστηκαν ως «ακατάλληλα για κατανάλωση» διότι προέρχονταν από ζώα που δεν ήταν δυνατό να ταυτοποιηθούν και δεν είχε προηγηθεί ο απαραίτητος έλεγχος προ της σφαγής από επίσημο κτηνίατρο – η σφαγή πραγματοποιήθηκε απουσία κτηνιάτρου.

Τα κατασχεθέντα σφάγια κατηγοριοποιήθηκαν ως ζωικά υποπροϊόντα κατηγορίας Ι και οδηγήθηκαν προς καταστροφή σε εγκεκριμένη μονάδα αποτέφρωσης υλικών κατηγορίας Ι στην περιοχή της Θεσσαλίας. Όλη η διαδικασία φόρτωσης, μεταφοράς και καταστροφής πραγματοποιήθηκε παρουσία κλιμακίου επίσημων κτηνιάτρων και Αστυνομικών Οργάνων του ΑΤ Τρικάλων και Λάρισας.

Η Υπηρεσία έχοντας αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, θα συνεχίσει σε συνεργασία με τα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων ολόκληρης της Περιφέρειας, τους εντατικούς έκτακτους κτηνιατρικούς υγειονομικούς ελέγχους στην αγορά.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι