ΕπικαιρότηταΚόσμος

Καταποντίζεται η δημοφιλία του Σούνακ – Συγκεντρώνει μείον 25,4 μονάδες ανάμεσα στο υπουργικό του συμβούλιο

O Ρίσι Σούνακ έχει πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό στην ικανοποίηση των μελών από την απόδοση του, στην έρευνα που διεξήγαγε το Συντηρητικό κόμμα τον Νοέμβριο.

Ο κ. Σούνακ συγκεντρώνει μείον 25,4 μονάδες στη 32η θέση ανάμεσα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου (και άλλους) κάτι που θεωρείται “τρομερή βαθμολογία – αν και όχι τόσο θλιβερή όσο οι τρομερές βαθμολογίες -51,2 και -53,1 που συγκέντρωσαν οι Τερέζα Μέι και Φίλιπ Χάμοντ τον Απρίλιο του 2019, πόσο μάλλον το ρεκόρ του Κρις Γκρέιλινγκ -71,6 στην ίδια δημοσκόπηση”.

Τον προηγούμενο μήνα εκτιμούν οι δημοσκόποι του κόμματος “κάθε καλή είδηση για την κυβέρνηση ακολουθείται από κακή”.

Η είδηση ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε στο μισό ακολουθήθηκε από την απόφαση απόρριψη του Ανώτατου Δικαστηρίου για τη Ρουάντα λίγες ώρες αργότερα. Η ανακοίνωση του φθινοπωρινού προϋπολογισμού με απροσδόκητες φοροαπαλλαγές έγινε λίγο πριν ακολουθήσει η ανακοίνωση με του αριθμούς ρεκόρ της νόμιμης μετανάστευσης.

Ο μήνας έκλεισε με τον Βρετανό πρωθυπουργό να ακυρώνει τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του Κυριάκο Μητσοτάκη εξαιτίας των Γλυπτών του Παρθενώνα, κάτι που είχε αρνητικό παγκόσμιο αντίκτυπο και δημοσιεύματα. Την ακολουθία αυτή ολοκλήρωσε η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων (Politico), όπου οι Εργατικοί προηγούνται με 19 μονάδες.

“«Βρισκόμαστε σε μια τρομερή τρύπα», είπε ο Ken Clarke για την κυβέρνηση του John Major στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για αυτό τώρα”, γράφει ο συντάκτης του ιστότοπου των Συντηρητικών Conservative Home.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα