ΕπικαιρότηταΠολιτική

Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία: Κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ

«Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις νέες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συμπλήρωσε πως σήμερα «κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας».

Αυτά ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία, η οποία συνεδριάζει στη σκιά της ανεξαρτητοποίησης εννιά βουλευτών– Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιούρ Φερχάτ, Θεανώ Φωτίου- αλλά του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας, ενωμένοι θα επικεντρωθούμε στην παραγωγή πολιτικών λύσεων για την κοινωνία. Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία είναι σε εξέλιξη.

«Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής τής βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», σημείωσε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κάθε 2 εβδομάδες η Πολιτική Γραμματεία»

Στην τοποθέτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες.

«Θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς», ανέφερε ακόμη.

Κλείνοντας, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε: «Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα