ΔήμοιΔήμος ΑθηναίωνΕπικαιρότηταΠολιτική

Καραμανλής και Σαμαράς μαζί στην εκδήλωση για τον Μιλτιάδη Εβερτ

Ο Δήμος Αθηναίων τίμησε τον Μιλτιάδη Εβερτ δίνοντας το όνομά του στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης, στο Γκάζι.

Στη συγκινητική αυτή τελετή, παρουσία πλήθους κόσμου, μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Πέρασαν κιόλας 36 χρόνια από τις 31 Μαΐου του 1987, από τότε που ο δεύτερος ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας, ο «Αθήνα 9,84», «πέταξε» για πρώτη φορά στον αέρα της πόλης.

Φυσικά, είχε προηγηθεί λίγες ημέρες πριν το ξεκίνημα του πρώτου ελεύθερου ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας, το “Κανάλι 1” του Πειραιά.

Με απόφαση του τότε δημάρχου της Αθήνας Μιλτιάδη Eβερτ λοιπόν, ο «Αθήνα 9,84» ήρθε για να μείνει στη ζωή μας, και η αρχή έγινε χωρίς επίσημη άδεια λειτουργίας, χωρίς πολιτικό χρώμα και παρεμβάσεις.

Αυτήν ακριβώς τη γενέθλια ημέρα επέλεξε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για να τιμήσει τον εμπνευστή και δημιουργό, τον δήμαρχο και πολιτικό Μιλτιάδη Εβερτ.

Σήμερα, σε μια λαμπρή τελετή, πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του υπερσύγχρονου αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης, σε αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Εβερτ».

«Η σημερινή μέρα άργησε», τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι «είναι πραγματικά μεγάλη τιμή που σήμερα ο Δήμος Αθηναίων αναταποδίδει στον Μιλτιάδη Έβερτ λίγα από τα πολλά που τόσο γενναιόδωρα μάς προσέφερε. Πλημμύρισε σήμερα η Τεχνόπολη από αγάπη για τον Μιλτιάδη Έβερτ. Και νομίζω ότι ο ίδιος θα χαμογελούσε. Θα χαμογελούσε με το κοινό. Πολυποίκιλο και πολυσυλλεκτικό, με εύρος και με βάθος», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Για το έργο και την προσωπικότητα του Μιλτιάδη Έβερτ, μίλησαν άνθρωποι που τον γνώρισαν, συνεργάστηκαν μαζί του, τον ξεχώρισαν και τον αγάπησαν.

Ο στενός συνεργάτης του Μανώλης Αναγνωστάκης, ο δημοσιογράφος και πρώτος γενικός διευθυντής στον «Αθήνα 9,84» Γιάννης Τζανετάκος, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και αντιδήμαρχος επί Μιλτιάδη Εβερτ Λεωνίδας Κουρής, ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ και εκδότης της Real news Νίκος Χατζηνικολάου, ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο βουλευτής Ροδόπης, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ εκείνη την εποχή, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στην εκδήλωση, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, οι κόρες του αείμνηστου πολιτικού Αλεξία και Ιλεάνα Εβερτ, οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής και εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής από τον χώρο της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Μπρατάκος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κώστας Χατζηδάκης, ο Θάνος Πλεύρης, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη κ.ά.

Ο Δήμος Αθηναίων και ο «Αθήνα 9.84», από σήμερα έως και την Τρίτη 6 Ιουνίου, παρουσιάζουν στο Μηχανοστάσιο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, μια πλούσια και σημαντική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει ανέκδοτο φωτογραφικό, αρχειακό και οπτικοακουστικό υλικό εκείνης της εποχής, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ηχητικά αποσπάσματα εκπομπών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι