Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

«Καραϊσκάκεια»: 49η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού

Ολα είναι έτοιμα για την 49η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» που οργανώνει από 22 έως 28 Ιουνίου 2016 η Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας.

Η εφετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ενωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, καθώς και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα τόσο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όσο και σε όλους σχεδόν τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν καταξιωμένα χορευτικά συγκροτήματα από την Κύπρο, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία και το Πακιστάν, ενώ από την Ελλάδα θα εμφανιστούν επί σκηνής συγκροτήματα από την Καστοριά, τις Σέρρες, τη Σάμο, τα Χανιά, τη Σκόπελο, τη Λήμνο και την Υπάτη.

Το δικό τους «χρώμα» θα δώσουν και τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, σε ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας