Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

«Κάνε κάτι δραστικό, κόψε πια το πλαστικό!»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», συνεχίζουν τις δράσεις που υλοποιούν στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 διοργανώνεται η εκδήλωση «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε πια το πλαστικό», σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) και με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων/Αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00-13:00. Πρόκειται για μία περιβαλλοντική εκδήλωση για την κατάργηση χρήσης πλαστικής σακούλας με τη συμμετοχή μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές θα ζωγραφίζουν επάνω σε υφασμάτινες τσάντες, τις οποίες και θα μοιράσουν στη συνέχεια στους περαστικούς. Στόχος να ενεργοποιήσουν όλους τους πολίτες για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, που είναι γνωστό σε όλους μας, πόσο κακό κάνει αυτή στο περιβάλλον.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, υπενθυμίζοντας ότι στις 5 Ιουνίου εορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τόνισε:

«Πρόκειται για ένα εξωστρεφές πρόγραμμα που κάνουμε ώστε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας, και ιδίως οι νέοι μας, για την Ευρώπη, τις δράσεις, τα έργα, ιδίως σε τρεις κρίσιμους τομείς, στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον και στην επιχειρηματικότητα.

Θέλουμε να είναι όλοι ενεργοί, να ακούμε τι πιστεύουν και τις επιθυμίες τους ώστε να τα ενσωματώνουμε και εμείς στις πολιτικές μας. Ιδίως το περιβάλλον, είναι ένας ευαίσθητος τομέας και θέλουμε τη συμμετοχή όλων».

Η εκδήλωση δεν είναι μια αποσπασματική δράση, αλλά συνδυάζεται με τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που γίνονται στα σχολεία, στη θεματική της διαχείρισης των απορριμμάτων που συντονίζουν οι υπεύθυνες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Ιωάννα Παπαϊωάννου και Πηνελόπη Σακοβέλη.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν εξάμηνη διάρκεια και έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2016 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο 2017 και όλοι οι μαθητές των σχολείων και των περιβαλλοντικών ομάδων που θα συμμετέχουν, υλοποιούν στα σχολεία τους σχετικά προγράμματα.

 

Προτεινόμενα