ΔήμοιΔήμος Καλλιθέας

Καλλιθέα: Όλοι ήταν εκεί!…

Για μία ακόμη χρονιά, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας αποδείχθηκε μικρό για να μπορέσει να χωρέσει όλους εκείνους που έδωσαν το παρόν στην ετήσια Εορτή βράβευσης αθλητών-αθλητριών, ομάδων και προπονητών που διακρίθηκαν το 2011 καθώς και ανθρώπων που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στον αθλητισμό της πόλης μας.

Όλοι ήταν εκεί! Παγκόσμιοι πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης, πρωταθλητές Ελλάδος τόσο σε ομαδικά όσο και σε ατομικά αθλήματα.

Το Δημοτικό Θέατρο από νωρίς είχε ετοιμαστεί να υποδεχθεί τους θριαμβευτές  του 2011. Στην οργάνωση αλλά και στον προγραμματισμό δεν υπήρξε καμία υπερβολή καθώς όλα είχαν ένα μέτρο, και θα έλεγε κανείς ότι με σεμνότητα και χωρίς φανφάρες πραγματοποιήθηκε η φετινή εορτή βράβευσης.

Άλλωστε, όταν έχεις να τιμήσεις αθλητές και αθλήτριες με τέτοιες διακρίσεις από μόνη της η γιορτή αυτή λαμπραίνει.

Η εκδήλωση ξεκίνησε εντυπωσιακά με την προβολή video από την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο γυναικών που έγινε στην Κίνα το 2011 και συμμετείχαν οι Καλλιθεάτισες Κική Λιώση (αρχηγός της ομάδας πόλο) και Έλενα Κούβδου (τερματοφύλακας και κορυφαία τερματοφύλακας του τουρνουά).

Η συγκίνηση έκδηλη από το σύνολο των παρευρισκομένων και έγινε εντονότερη στο άκουσμα του Εθνικού ύμνου την ώρα της απονομής με τη γαλανόλευκη να κυματίζει στα ύψη του Shangai Oriental Sports Center κλειστού κολυμβητηρίου, όπου διεξήχθη το παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο γυναικών.

Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν και ήταν video με δηλώσεις της Έλενας Κούβδου, η οποία απουσίαζε, μαζί με την αρχηγό της ομάδας, Κική Λιώση, στην Αμερική, για την προετοιμασία της ομάδας πόλο, όπου αργότερα θα συμμετάσχουν στο προολυμπιακό τουρνουά, διεκδικώντας την πρόκριση της ομάδας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Λονδίνο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του προέδρου  του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» Γιώργου Μαργωμένου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Σε μία γκρίζα περίοδο όπου η καθημερινότητά μας είναι σκοτεινή και το παρόν της χώρας δεν θυμίζει σε τίποτα την φωτεινή Ελλάδα τα παιδιά του αθλητισμού έρχονται απόψε και με τις επιτυχίες τους φωτίζουν το μέλλον της, φωτίζουν όλους εμάς για να γεμίσουμε από αισιοδοξία υπομονή και επιμονή στοιχεία τα οποία οι αθλητές αναπτύσσουν για να πετύχουν τις διακρίσεις τους.

Στοιχεία που θα πρέπει όλοι μας πλέον να αναπτύξουμε και πολύ περισσότερο εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά για να φωτιστεί ο δρόμος μας που προφανώς φαίνεται να έχει αρκετές λάθος διαδρομές.

Εμείς στην διοίκηση του Δήμου αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της ανάγκης για περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού δεν πρόκειται να πετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα πολύ περισσότερο έξω από τον αγωνιστικό χώρο καθώς με υπευθυνότητα και συνεχή μεθοδικότητα συνεχίζουμε την αθλητική καθημερινότητα αναβαθμίζοντας πρώτα τους αθλητικούς χώρους και φυσικά στελεχώνοντας τα προγράμματά μας με καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Άθλησης και προπονητές με υψηλά στάνταρ.

Ο Αθλητισμός άλλωστε μας διδάσκει ότι κορυφαία επίδοση είναι η προσπάθεια η συμμετοχή και όχι το ρεκόρ. Σε αυτήν την δύσκολη εποχή όλοι πρέπει να συμμετέχουμε και με συλλογικότητα μεθοδικότητα και υπομονή να απαντήσουμε σε όλους με τα έργα μας ντόπιους και ξένους.

Είμαστε περήφανος λαός και δεν επιτρέπουμε σε κανένα σημερινό και χωρίς ιστορία λαό να μας περιφρονεί και να μας απαξιώνει. Άλλωστε, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σε μαύρες επίσης εποχές αναφώνησε γλαφυρά τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, λέγοντας “Είσαι Έλληνας;… Τι προσκυνάς; Σηκώσου απάνω! Εμείς και στον Θεό, όρθιοι μιλάμε!”…

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Αξίζει κανείς σήμερα να στέκεται μπροστά σας με συγκίνηση και να σας χειροκροτεί και να σας θαυμάζει με υπερηφάνεια γιατί έρχεστε με τις επιδόσεις σας στον αθλητισμό να μας δείξετε ότι με συλλογικότητα συνεργασία σεβασμό και συνεχή προσπάθεια πετυχαίνεις αυτό που για τους άλλους φαντάζει ακατόρθωτο.

Το δικό σας παράδειγμα θέλουμε όλοι να ακολουθήσουμε γιατί πρέπει να νικήσουμε. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για την χώρα μας και εμείς πρέπει να πούμε ότι είμαστε μια όαση ως Δήμος σε μια απέραντη άσχημη οικονομία καθώς δεν χρωστάμε ως πόλη και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να προστατέψουμε το δικαίωμα του πολίτη και στην άθληση.

Έτσι «ματώσαμε» για να ανοίξουν τα προγράμματα της μαζικής άθλησης και εκμεταλλευόμενοι τον νόμο, προχωρήσαμε στην προκήρυξη διαγωνισμού για να αναθέσουμε τα προγράμματά μας σε ιδιωτικό φορέα έτσι ώστε να ξεπεράσουμε με αυτό τον τρόπο το οριστικό τέλος των συμβάσεων.

Θέλω να καλέσω και τους συνδικαλιστές να αποφύγουν τις ακρότητες γιατί αυτή την στιγμή χίλιοι πεντακόσιοι και πλέον αθλούμενοι και πάνω από δύο χιλιάδες παιδιά περιμένουν να ξεκινήσουν και πάλι τα προγράμματα μαζικού και σχολικού αθλητισμού.

Το δικαίωμα στην άθληση των πολιτών δεν μπορεί κανένας  να τους το στερήσει. Στις δύσκολες μέρες, εμείς απαντάμε με επενδύσεις στον αθλητισμό, αφού θέλουμε τον κοινωνικό ιστό, συμπαγή, ενωμένο και υγιή.

Έτσι, σε λίγες ημέρες αρχίζουν τα έργα στον πρώην χώρο του ιπποδρόμου όπου θα κατασκευαστούν ένα κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων, ένα ακόμη γήπεδο ποδοσφαίρου, υποστηρικτικοί χώροι καθώς και χώροι αναψυχής…

Συνεπώς, ένα όνειρο δεκαετιών για τον αθλητισμό της πόλης μας έρχεται να υλοποιηθεί και σε δεκατέσσερις μήνες να παραδοθεί στη νεολαία και όχι μόνο της πόλης μας.

Θα παλέψουμε για να στηρίξουμε τις δικές σας προσπάθειες και να βοηθήσουμε όλους εκείνους τους παράγοντες που χρόνια τώρα αγωνίζονται και προσφέρουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, συνεισφέροντας από το υστέρημά τους, προκειμένου να μπορείτε εσείς να αγωνίζεστε για το καλύτερο…

Αμέσως μετά, άρχισε η παρέλαση των αστεριών με πρώτη βράβευση αυτή των δύο παγκόσμιων πρωταθλητριών στο πόλο γυναικών της Κικής Λιώση και της Έλενας Κούβδου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Kick Boxing του Λευτέρη Χαχαμίδη, της 3ης πανευρωπαϊκής πρωταθλήτριας στο TAE KWONDO Παπαδοπούλου Πηνελόπης, της 2ης παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην άρση βαρών Χριστοφορίδου Μαρία, στον Κρίβα Δημήτρη όπου για δεκαετίες βοήθησε στην αποκατάσταση τραυματισμών αθλητών και αθλητριών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι