ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Καλλιθέα: Νέο video από τη μεγάλη έκρηξη – Τι εξετάζουν οι Αρχές για τα κίνητρα της επίθεσης (VIDEO)

Με βομβαρδισμένο τοπίο έμοιαζε η οδός Αλέξανδρου Πάντου στην Καλλιθέα, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε κάβα ποτών.

Μάλιστα από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς όπως φαίνεται και σε ένα νέο βίντεο που παρουσίασε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι πολυκατοικίες στη γειτονιά υπέστησαν σοβαρές καταστροφές.

Στο video που τράβηξε με το κινητό του ένοικος διαμερίσματος 2ου ορόφου σε πολυκατοικία, ακριβώς απέναντι από την κάβα που ήταν ο στόχος των βομβιστών, φαίνεται ότι η μπαλκονόπορτα καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη και τα γυαλιά από τη τζαμαρία έπεσαν πάνω στο κρεβάτι του ανθρώπου που κοιμόταν.

Από το ωστικό κύμα της έκρηξη που ακούστηκε μέχρι τον Ταύρο, έσπασαν τζάμια έως και τον 5ο όροφο πολυκατοικιών, κατέρρευσαν οροφές στο εσωτερικό σπιτιών, 8 αυτοκίνητα διαλύθηκαν, δημιουργήθηκε κρατήρας 40 εκατοστών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η βόμβα είχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και συγκεκριμένα δυναμίτιδας.

Οι Αρχές και συγκεκριμένα τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αναζητώντας τα αίτια της έκρηξης στρέφουν τις έρευνές τους σε επαγγελματικές σχέσεις του στόχου ή προσωπικές ρήξεις που μπορεί να είχε.

Μάλιστα, η Ασφάλεια έχει στα χέρια της video, στο οποίο φαίνονται δύο άτομα που επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα και περνούν από το στενό στις 03:01 τα ξημερώματα.

Εικάζεται ότι είναι οι δράστες της επίθεσης. Πλησιάζουν την κάβα και μέσα σε δευτερόλεπτα ο συνεπιβάτης αφήνει τη βόμβα, η οποία πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φυτίλι και πυροκροτητή. Αμέσως μετά εξαφανίζονται και ακολουθεί η έκρηξη.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, στο σημείο καταφτάνουν αστυνομικοί. Με φακούς στα χέρια ελέγχουν εάν υπάρχουν πολίτες μέσα στα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ρεπόρτερ Παναγιώτης Σπυρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κάβα ποτών φαίνεται να είναι ιδιοκτησίας ατόμου από τη Δυτική Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ αφανής διαχειριστής της φαίνεται να είναι ιδιοκτήτης γνωστού νυχτερινού κέντρου στην ίδια περιοχή, το οποίο είχε γίνει στόχος βομβιστών στις 31 Δεκεμβρίου το 2010.

Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών θεωρούν ότι την εντολή για την βόμβα στη κάβα έχουν δώσει άνθρωποι της νύχτας ως ένα μήνυμα πίεσης και τα κίνητρα δεν αποκλείουν να είναι εκβιαστικά ή να έχουν προέλθει από επαγγελματικές αντιπαραθέσεις λόγω επεκτατικών επιχειρηματικών σχεδίων του υποψήφιου στόχου.

Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρούν κρίσιμες τις καταθέσεις του ιδιοκτήτη και του αφανή διαχειριστή της συγκεκριμένης επιχείρησης, αφού διαπιστώνουν ότι είχε επεκταθεί επιχειρηματικά σε Μύκονο, Αθήνα, Πάτρα και Πύργο.

Εξετάζουν εάν υπάρχουν κίνητρα και για τις αθλητικές εμπλοκές του, καθώς είχε διατελέσει στο παρελθόν παράγοντας σε δυο ποδοσφαιρικές ομάδες στη Δυτική Ελλάδα και μάλιστα είχε επιχειρήσει να αγοράσει και μία από αυτές στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα