Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Και το σκόρδο έχει το Φεστιβάλ του!

Τριήμερο Φεστιβάλ σκόρδου διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, στις 14, 15 και 16 Ιουλίου 2017 στην πλατεία του Πλατύκαμπου.

Σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε ξεχωριστό το φεστιβάλ, στην διοργάνωση του οποίου συμμετέχουν η Τοπική Κοινότητα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Σύλλογος Γυναικών, οι Ομάδα Σκορδοπαραγωγών και η Ομάδα Νεολαίων Εθελοντών Πλατυκάμπου.

«Σκοπός του φεστιβάλ είναι μέσα από διάφορα πολιτιστικά δρώμενα να προβληθεί το τοπικό, παραδοσιακό σκόρδο Πλατυκάμπου και άλλα προϊόντα της περιοχής.

Το σκόρδο είναι ένα προϊόν με προστιθέμενη αξία τόσο στην οικονομία της περιοχής όσο και στην κοινωνία αλλά και την υγεία.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που διοργανώνουν την εκδήλωση και είμαι πεπεισμένος ότι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τα τοπικά προϊόντα αλλά και να διασκεδάσουν με τα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα που οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει με κάθε μέσο τις προσπάθειες των τοπικών Κοινωνιών που προβάλλουν τα προϊόντα τους» τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Κωνσταντίνος Φιλιππούλης, κατέγραψε το γεγονός ότι «τα τρία τελευταία χρόνια από την ανασύσταση του, το φεστιβάλ έχει πιάσει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας και μεγάλη απόδειξη αποτελεί το πλήθος των επισκεπτών στον Πλατύκαμπο.

Το ιδιαίτερο για τη φετινή γιορτή είναι ότι συμμετέχουν οι περισσότεροι φορείς του Πλατυκάμπου και ότι θα προβληθούν και άλλα τρόφιμα – αγαθά του τόπου μας (όσπρια, μέλι κ.λπ. ) σε μια προσπάθεια να συνδεθεί η τοπική παραγωγή με το συνεταιριστικό πνεύμα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα από το σύλλογο γυναικών και θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό αλλά και παραδοσιακό πρόγραμμα με ορχήστρες και χορευτικά».

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την αμέριστη βοήθεια που πρόσφερε στο Festival σκόρδου.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατυκάμπου Δημήτριος Καρατσίβος τόνισε ότι φιλοδοξεί η εμβέλεια του Festival να ξεπεράσει τα όρια του νομού Λάρισας όπως έγινε και με το «σκόρδο Πλατυκάμπου» που είναι πλέον πανελληνίως γνωστό.

Με αυτές τις δράσεις, είπε ο πρόεδρος, επιδιώκεται να ταυτιστεί το τοπικό προϊόν με την τοπική πολιτιστική παράδοση.

Ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου για την άψογή συνεργασία και αμέριστη βοήθεια που πρόσφεραν στην διοργάνωση του Festival.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμα ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ Τριαντάφυλλος Τσινούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Κουκούτσης και ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κ. Μέγας.

Το πρόγραμμα του Festival έχει ως εξής:

• Παρασκευή 14.7  Βραδιά νεολαίας με τους «Διάθεση Ματζόρε» και dj Esko.

• Σάββατο 15.7  Κεντρική βραδιά με έντεχνη και λαϊκή μουσική.

• Κυριακή 16.7 Παραδοσιακό γλέντι με χορευτικά συγκροτήματα και ζωντανή μουσική.

Έναρξη 9:00 μ.μ.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι