ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ισραηλινές Δυνάμεις (IDF) απελευθέρωσαν δυο ομήρους της Χαμάς

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) κατάφεραν να απελευθερώσουν δύο ομήρους που κρατούνταν στη Ράφα από τη Χαμάς, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο από την επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι η σύνθετη επιχείρηση διάσωσης διεξήχθη μετά τη λήψη “εξαιρετικά ευαίσθητων και πολύτιμων πληροφοριών”.

Σε αυτήν συμμετείχαν η Shin Bet (η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ) ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων των IDF.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στη 1:49 π.μ. τοπική ώρα, όταν οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις εισήλθαν στο κτίριο, στον δεύτερο όροφο του οποίου κρατούνταν οι όμηροι.

Μαχητές της Χαμάς, ήταν επίσης τοποθετημένοι σε παρακείμενα κτίρια, δήλωσε ο Χαγκάρι.

Οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ συνάντησαν αντίσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι όμηροι περισυνελέγησαν από μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και τους συνόδευσαν έξω, υπό τα πυρά της Χαμάς, σύμφωνα με τον Χαγκάρι, ο οποίος είπε ότι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος εντός της Ράφα για ιατρική περίθαλψη και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν αεροπορικώς από τη Γάζα με ελικόπτερο.

Η διάσωση του Φερνάντο Μαρμάν, 61 ετών, και του Λουίς Χαρ, 70 ετών, σηματοδοτεί μόλις τη δεύτερη μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Μια προηγούμενη τελευταία προσπάθεια τον Δεκέμβριο πήγε στραβά, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Ισραηλινούς ομήρους στη Γάζα, αφού τους αναγνώρισαν λανθασμένα ως απειλή, αναφέρει το CNN.

Ενώ η επιχείρηση για την απελευθέρωση των δύο ανδρών θα γιορταστεί στο Ισραήλ, αναφέρθηκαν σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στο εσωτερικό της Γάζας, ως συνέπεια των βομβαρδισμών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, που παρείχε “εναέρια κάλυψη” για την επίγεια επιχείρηση.

Οι αεροπορικές επιδρομές ξεκίνησαν στη 1:50 π.μ., ένα λεπτό μετά την έναρξη της επιδρομής, ανακοίνωσαν οι IDF.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα