ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ισραήλ: “Ποτέ δεν ζητήσαμε την εκκένωση νοσοκομείου και σχολείων στη Γάζα”

Ο ισραηλινός στρατός έχει ζητήσει εδώ και μέρες από όλους τους αμάχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν νότια.

Ωστόσο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) διέψευσαν τις αναφορές από την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο και την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) περί προειδοποίησης που έλαβαν από το Ισραήλ για εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κοντς και πέντε σχολείων στη Γάζα, εν όψει της επικείμενης επίθεσης.

Εκπρόσωπος των IDF υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για εκκένωση νοσοκομείου ή σχολείων.

Εκείνο που επανέλαβε, είναι ότι ο ισραηλινός στρατός έχει ζητήσει εδώ και μέρες από όλους τους αμάχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τον νότο.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος απηύθυνε χθες Παρασκευή “κατεπείγουσα έκκληση” στη διεθνή κοινότητα, αναφέροντας ότι “δέχθηκε απειλή από τις δυνάμεις κατοχής για βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Κοντς”.

Στο νοσοκομείο αυτό νοσηλεύονται 400 ασθενείς και φιλοξενούνται 12.000 εκτοπισμένοι άμαχοι, υποστηρίζει η Παλαιστινιακή Οργάνωση Αρωγής και Περίθαλψης.

“Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να αναλάβει αμέσως και επειγόντως δράση για να εμποδίσει μια νέα σφαγή, σαν εκείνη που συνέβη στο Νοσοκομείο Βαπτιστών Αλ Αχλί”, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα