Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

«Ισως χρειαστεί να παραιτηθεί ο Σαμαράς»

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ενδεχόμενης παραίτησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να προχωρήσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τάχθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τζιτζικώστας -ο οποίος είχε κατέβει ως «αντάρτης» στις περιφερειακές εκλογές- τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ενδεχομένως να χρειαστεί να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς για να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει πιθανότατα να αλλάξει ο πρωθυπουργός».

«Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει το δρόμο και την ταυτότητά της» προσέθεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το περασμένο Σάββατοο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε γράψει στο Facebook για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας:

«Πριν από 40 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οραματίστηκε την Ελλάδα ως μια σύγχρονη δημοκρατία, ως ένα ισχυρό και ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Tο μεγάλο αυτό στόχο κατέκτησε με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, μεθοδική δουλειά και αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Πίστευα πάντα και προσπαθώ να το υποστηρίζω με πράξεις ότι τιμούμε την προσωπικότητα και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας πρακτική τις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσε με το έργο του».

Προτεινόμενα