Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Ημερίδα διαβούλευσης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 διοργανώνεται από την Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ημερίδα ανοικτής δημόσιας διαβούλευσης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν τα θέματα της θεσμικής ανασυγκρότησης του Κράτους και η νέα αρχιτεκτονική του πολιτεύματος, η ενίσχυση των θεσμών διαφάνειας, λογοδοσίας και συμμετοχής των πολιτών, οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, η ενίσχυση του Κράτους Δικαίου και ατομικών ελευθεριών, οι συλλογικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα, τα κοινά, ο δημόσιος χώρος και ο πολιτισμός.

Ομιλητές στη συνάντηση που θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, θα είναι εκ μέρους της Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση ο πρόεδρός της Μιχάλης Σπουρδαλάκης και το μέλος Νίκος Μουζέλης.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνει:

«Η ημερίδα αυτή, πέρα από τους φορείς που έχουν προσκληθεί, είναι ανοικτή σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται και θέλει να συνεισφέρει στα επίδικα του διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Οι προτάσεις που θα κατατεθούν από όλους θα συμβάλλουν σημαντικά στο έργο».

 

Προτεινόμενα