Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ιδρύθηκε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Πλοηγός»

Υπεγράφη στον ΟΚΑΝΑ η προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, «Πλοηγός».

Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Καφετζόπουλος και η πρόεδρος του «Πλοηγού» και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, κα. Λαμπρίδου.

Ο «Πλοηγός» θα έχει έδρα στον Πειραιά και θα λειτουργούν περιφερειακά γραφεία σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Το Κέντρο Πρόληψης θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί προγράμματα που θα απευθύνονται όχι μόνο σε όσους έχουν άμεση ανάγκη υποστήριξης, αλλά και στο ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον (σχολεία, γειτονιές, κοινωνικές ομάδες, συλλογικότητες κ.ά.).

Η δημιουργία του Κέντρου Πρόληψης κρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ως αναγκαία, καθώς η εμπειρία έχει καταδείξει ότι σε εποχές κρίσης, οι πάσης φύσεως εξαρτήσεις αυξάνονται.

Η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος του «Πλοηγού» Μαρία Λαμπρίδου ανέφερε ότι η οργανωμένη κοινωνία πρέπει υπερβαίνοντας τις εύκολες «λύσεις» της καταστολής ή της περιθωριοποίησης και με ευαισθησία, ενδιαφέρον και συγκροτημένο τρόπο να δώσει έμφαση στην ενημέρωση, στην πρόληψη αλλά και στη στήριξη όσων έχουν ανάγκη για να ξεφύγουν από τις εξαρτήσεις.

 

Προτεινόμενα