ΕπικαιρότηταΠολιτική

Η «τριήμερη» του ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΟ στις Σπέτσες – Οι 30 τοποθετήσεις

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη μέρα των εργασιών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, με επίκεντρο τις προτάσεις των βουλευτών για όλα τα θέματα ανά τομέα ευθύνης με στόχο την πολιτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Οι συνεδριάσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και χαρακτηρίζονται πολύ παραγωγικές από τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη. Οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ, με ορίζοντα το συνέδριο του Φεβρουαρίου και τις ευρωεκλογές, βρέθηκαν στην ατζέντα της χθεσινής 2ης ημέρας των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στις Σπέτσες.

Οι 30 τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε για πυκνή πολιτική συζήτηση τουλάχιστον 20 ωρών εργασίας, με 30 τοποθετήσεις, σημειώνοντας πως «το βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης της ΚΟ ήταν οι προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, για καλύτερο εισόδημα, καλύτερες δουλειές, καλύτερο περιβάλλον, καλύτερη παιδιά, καλύτερη υγεία».

«Συνδυάζει τη συνεδρίαση της Κ.Ο. με την επεξεργασία των θέσεων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε και τόνισε ότι «είναι πολλές οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις εξυπηρετήσει. Έχουμε μια ολιγοπωλιακή αγορά που λειτουργεί με αισχροκέρδεια και στρεβλώσεις, έχουμε σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον, στην παιδεία και στην υγεία».

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι «χρειάζεται κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το όνειρο του με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και μια δημοκρατική δίκαιη κοινωνία». Υπογράμμισε ότι «αυτό ακριβώς είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, μια ισχυρή πολιτεία, ένα ανθρώπινο και σύγχρονο κράτος που θα έχει σχεδιασμό για την ανάπτυξη, για τη δημόσια διοίκηση, το περιβάλλον, αλλά και ένα ισχυρό κράτος δικαίου που θα υπάρχει το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα μας και θα υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές και θεσμοί».

Πρόσθεσε επίσης ότι το βασικό μήνυμα είναι ότι «υπάρχει πολιτική πρόταση, υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα και χρειαζόμαστε μία νέα κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και την πράσινη μετάβαση την, αλλά και το κράτος δικαίου και την δικαιοσύνη. Ανέφερε, τέλος, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα στελέχη που ήταν εδώ, σημειώνουν ότι η μεγαλύτερη αξία είναι αυτή της ειρήνης και της ζωής.

Η γραμματέας της Κ.Ο., Θεοδώρα Τζάκρη, δήλωσε ότι «ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία μια από τις πιο ποιοτικές και παραγωγικές συσκέψεις εργασίας της κοινοβουλευτικής μας ομάδας».

«Συντονίσαμε όχι μόνο το σύνολο του αντιπολιτευτικού μας έργου, αλλά και του σχεδιασμού μας για να αντιμετωπίσουμε την πλέον αντικοινωνική κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα θέματα της ακρίβειας και της οικονομίας εν γένει, στα θέματα της ασφάλειας και της καθημερινότητας του πολίτη», είπε ειδικότερα. Σημείωσε ότι «προχωρούμε μπροστά περισσότερο συντονισμένοι και περισσότερο ενωμένοι». Στο ερώτημα αν αυτό θα επαναληφθεί, η κ. Τζάκρη ανέφερε ότι «οι Σπέτσες τράβηξαν το ενδιαφέρον όχι λόγω κάποιας γραφειοκρατικής διαδικασίας, αλλά το αντίθετο, επειδή υπήρχε μια διάθεση καινοτομίας και πειραματισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο έκανε λόγο για «προσπάθεια αναστοχασμού του καθοριστικού μας οργάνου, της ΚΟ, με περισσότερη συλλογικότητα και περισσότερη διάθεση εμβάθυνσης». «Είμαι βέβαιη ότι αυτό το τολμηρό εγχείρημα με τις πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις, θα ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργίας μιας πολιτικής παράδοσης δημιουργικότητας», είπε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα