ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Η σύγχρονη «Μήδεια» και ο Πολωνός σύντροφός της πήραν τον δρόμο προς τη φυλακή

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν μετά τις απολογίες στους στον 33ο ανακριτή, η 29χρονη Ελληνίδα και ο 33χρονος Πολωνός που κατηγορούνται για την αποτρόπαια δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στη Κυψέλη το 2017.

Οι δυο κατηγορούμενοι βγήκαν με σκυμμένο το κεφάλι από το γραφείο του ανακριτή και δεν θέλησαν να μιλήσουν.

Για φορτισμένη απολογία έκανε λόγο ο συνήγορος του Πολωνού, Αλέξης Φίλιος, λέγοντας πως ο εντολέας του δήλωσε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

«Ο ισχυρισμός του είναι ότι δεν πέθανε το παιδί από την απόφραξη από τη μονωτική ταινία, αλλά από άλλα παθολογικά αίτια. Δεν μιλούσε επί τόσα χρόνια, προκειμένου να μην χαλάσει την οικογένειά του», ανέφερε ο κ. Φίλιος.

Και συμπλήρωσε ότι ο εντολέας του αρνήθηκε την κακοποίηση των παιδιών της συντρόφου του, την οποία άφησε εκτός του κάδρου του εγκλήματος, λέγοντας ότι δεν συμμετείχε.

Κυψέλη: Ανατριχίλα από τις ομολογίες της 29χρονης «Μήδειας» και του συντρόφου της

Σοκαριστικές είναι και οι λεπτομέρειες του ειδεχθούς εγκλήματος, όπως τις εξιστόρησε ο 33χρονος σύντροφος της μητέρας του μικρού Ανδρέα, ο οποίος ήταν αυτός που έδεσε το στόμα του με μονωτική ταινία για τιμωρία, καταδικάζοντάς τον σε μαρτυρικό θάνατο.

Η 29χρονη μάλιστα ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν ήθελε να ξέρει λεπτομέρειες της δολοφονίας του γιου της, επειδή είχε κατάθλιψη, ενώ ο 33χρονος περιέγραψε με ποιόν τρόπο αντιλήφθηκε ότι το παιδί είχε χάσει τη ζωή του.

Η μητέρα του Αντρέα, φαίνεται ότι γνώριζε και για τον αυτοσχέδιο τάφο που είχε κατασκευάσει ο 33χρονος για να κρύψει το πτώμα του γιου της, όπως επίσης και για το ότι ο σύντροφός της είχε τοποθετήσει τα οστά του 7χρονου στην εργαλειοθήκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η μητέρα υποστήριξε ότι δεν επιθυμούσε να μάθει άλλες λεπτομέρειες καθώς έπασχε από κατάθλιψη και δεν ήθελε να επιβαρυνθεί περαιτέρω.

Ανατριχίλα προκάλεσε και ο 33χρονος με εκείνα που ανέφερε στους αστυνομικούς: «Μονωτική ταινία χρησιμοποιώ στη δουλειά μου, γι’ αυτό και είχα στα εργαλεία μου. Του εξήγησα μάλιστα ότι όταν ηρεμήσει, τότε θα τη βγάλω. Αμέσως μετά πήγα στο δεύτερο υπολογιστή που έχουμε για να εκτυπώσω κάτι εργασίες της αδερφής του, ενώ είδα τον Ανδρέα που κάθισε στο πάτωμα».

Ενώ στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Δεν θεωρώ ότι έπαθε κάτι και συνέχισα να μην δίνω σημασία. Λίγο αργότερα που συνειδητοποίησα ότι ο μικρός είχε ώρα να κουνηθεί, γύρισα να δω αν είναι καλά. Τότε αντιλήφθηκα ότι δεν αναπνέει».

Σημειώνεται ότι η μητέρα, σε όλη τη διάρκεια που ο 7χρονος ξεψυχούσε δεμένος, όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό για να τον βοηθήσει, αλλά φέρεται να συνέχιζε ατάραχη να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή της, η ίδια ωστόσο, ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στον κήπο.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον ανακριτή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εν μέσω αποδοκιμασιών από τον κόσμο.

Και από τη στιγμή που οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο, τούς διόρισε υποχρεωτικά ο ανακριτής, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Δεν ρώτησα τίποτα για τον Ανδρέα Είχα κατάθλιψη

«Είχα κατάθλιψη και ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν ρώτησα ποτέ τίποτα τον Μάριο για τον Ανδρέα. Δεν ήθελα να ξέρω, θα γινόμουν χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την κατάθεσή της, ο 33χρονος της είχε πει και για τον τάφο και για τη μεταφορά των οστών στην εργαλειοθήκη.

«Μετά από περίπου δύο χρόνια αλλάξαμε σπίτι. Ο Μάριος μού είπε ότι θα έβγαζε τον Ανδρέα από τον τάφο που είχε φτιάξει. Εγώ αυτό το πράγμα δεν το είχα δει ποτέ, ούτε την κατασκευή, ούτε πώς και πότε τον έβγαλε από εκεί. Αυτό που μου είπε ήταν ότι θα έβαζε τον Ανδρέα μέσα σε μια εργαλειοθήκη. Την εργαλειοθήκη αυτή την είδα όταν είχαμε μαζέψει όλα τα πράγματα από το σπίτι και φύγαμε. Από τότε δεν την ξαναείδα», υποστήριξε η κατηγορουμένη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα