Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΑντιπεριφέρεια ΠειραιάΔήμοιΔήμος ΠόρουΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Η Ρένα Δούρου διαβεβαίωσε ότι το λιμάνι του Πόρου δεν θα πωληθεί

Τη μη πώληση του λιμανιού του Πόρου ανακοίνωσε επισήμως στον δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά την επίσκεψή της στο νησί, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι το λιμάνι του Πόρου δεν πρόκειται να πωληθεί, ένα γεγονός που “δικαιώνει τους αγώνες όλων των κατοίκων του νησιού και δημιουργεί σε όλους μας περισσότερες ευθύνες”.

“Πρόκειται για ένα στοίχημα που μεταφράζεται παράλληλα σε μία ευκαιρία και μία πρόκληση τόσο για το νησί όσο και για την ανάταξη της οικονομίας μας που δοκιμάζεται σήμερα σκληράΤώραΠεριφέρεια και Δήμος οφείλουν να συνεργαστούν στο θέμα της χωροθέτησης της μαρίνας”, επεσήμανε η Ρένα Δούρου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του Δήμου για την εξέλιξη αυτή, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Κατόπιν, ο ίδιος παρουσίασε όλα τα θέματα που εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Πόρου με την Περιφέρεια Αττικής: τον βιολογικό καθαρισμό, την αποκατάσταση του τμήματος του λιμανιού που έχει καταρρεύσει, το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των απορριμμάτων, τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2014, την οριοθέτηση των ρεμάτων.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες ΝήσωνΠαναγιώτης Χατζηπέρος και ΠειραιάΓιώργος Γαβρίλης.

Αργότερα, η Περιφερειάρχης συναντήθηκε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νησιού που εξέθεσαν τα προβλήματά τους και επισκέφθηκε τη μονάδα Βιολογικού καθαρισμού και το τμήμα του λιμανιού που χρήζει επισκευής.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων