ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Η πρόβλεψη του Αρναούτογλου για ζέστη-ρεκόρ τον μήνα Οκτώβριο

Ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε τη δική του πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες και στάθηκε στο γεγονός πως ο καιρός θα είναι αρκετά ζεστός και μάλιστα σε επίπεδα ρεκόρ για το μήνα Οκτώβριο.

Το θερμό κύμα που εμφανίζεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έχει επηρεάσει έντονα την περιοχή, με την θερμοκρασία κατά τόπους να φτάνει και να ξεπερνά τους 32-33°C. Μάλιστα, η απόκλιση της θερμοκρασίας ξεπέρασε ακόμη και τους 13-15°C, πάνω από την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, η ζέστη θα παραμείνει όλες τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη και φαίνεται ότι και ο νέος μήνας, ο Νοέμβριος θα μπει με αρκετή ζέστη κατά μέσο όρο, όσον αφορά για την περίοδο που διανύουμε, και με νοτιάδες που κατά περιόδους θα αφήνουν κάποιες μπόρες σε ορισμένες περιοχές. Αντίθετα, στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ο καιρός είναι άκρως φθινοπωρινός.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου παρέθεσε στοιχεία και γραφήματα αναφορικά με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες επικράτησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες (20-22.10.2023) στην Ανατολική Ευρώπη και κατά βάση στα Βαλκάνια.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα