Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρεια ΠελοποννήσουΠεριφέρειες

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αξιοποιεί τη λίμνη Λάδωνα

Την ωριμότητα του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε να αναπτυχθεί η λίμνη Λάδωνα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης, ανέλυσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Το πλάνο αναλύθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πουρναριά την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του δημάρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου, προέδρων των Κοινοτήτων της Γορτυνίας και κατοίκων της περιοχής.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η δημιουργία ενός πάρκου με επιχειρηματικό ενδιαφέρον γύρω από τη λίμνη του Λάδωνα, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης και έχει δύο κατευθύνσεις.

Αφ’ ενός τη βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας από τον δρόμο 111 και την πρόσβαση από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του δρόμου Βυτίνα-Λαγκάδια και αφ’ ετέρου την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος χωρικής ανάπτυξης, το ΤΑΠΤΟΚ, το οποίο έχει προβλεφθεί στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Σε αυτό το πρόγραμμα, συμμετέχουν πολλοί φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και στόχος του είναι να προσφέρει τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της προσβασιμότητας και δημιουργίας των υποδομών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε:

«Αφού αυτά προχωρήσουν, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα για το πώς θα αναπτυχθεί η λίμνη του Λάδωνα. Η λίμνη παρουσιάζει έντονο το φαινόμενο ερημοποίησης, ωστόσο αυτό είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για την ένταξη και λειτουργία αυτού του προγράμματος, καθώς επιτρέπει από τη μία την ανάπτυξη της περιοχής βάσει σχεδίου και από την άλλη μπορεί να απορροφήσει σημαντικές επενδύσεις».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι σύντομα θα ετοιμαστεί το πλάνο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, το οποίο κυρίως θα στηρίζεται στη δημιουργία ενός ποδηλατοδρομίου, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό κριτήριο για τουριστικό προορισμό και από την άλλη πλευρά, τα μονοπάτια θα συνδέουν τη λίμνη με τις ευρύτερες περιοχές και κυρίως με το πιστοποιημένο μονοπάτι Menalon Trail.

«Αμέσως μετά, θα προχωρήσουμε σε ένα διεθνή διαγωνισμό με πρόσκληση ενδιαφέροντος για να δούμε ποιοι και αν ενδιαφέρονται επιχειρηματικά να επενδύσουν στην περιοχή».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας χαρακτήρισε ως διαμάντι και κρυμμένο θησαυρό τη λίμνη του Λάδωνα και σημείωσε ότι τόσα χρόνια έχει μείνει αναξιοποίητη, όσον αφορά το τουριστικό κομμάτι.

«Αποτελεί ένα από τα σημεία της Αρκαδίας που πρέπει να ρίξουμε το βάρος για να το αναπτύξουμε. Για αυτό το σκοπό συνεργαζόμαστε άψογα με το Δήμο και όλους τους τοπικούς φορείς».

Ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε ακόμη στις υποδομές οδικού δικτύου που έχει ήδη ολοκληρώσει η Περιφέρεια και αυτές που έχει δρομολογήσει, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη στάθμη της λίμνης, για την οποία θα πρέπει να εξεταστεί ο τρόπος να ανέβει.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι