Επίσκεψη γνωριμίας για δημοσιογράφους και tour operators από τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ιταλία διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ανάδειξη της Αττικής ως ιδανικού προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό μέσα από δημοσιεύματα στον Τύπο των συγκεκριμένων χωρών και την ένταξη του προορισμού στα προγράμματα των tour operators.

Οι προσκεκλημένοι τουριστικοί επαγγελματίες και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να εκδράμουν στον Αργοσαρωνικό και να εξερευνήσουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα, προκειμένου να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες θαλάσσιας αναψυχής και τις υποδομές, όπως οι μαρίνες και τα ξενοδοχεία, που προσφέρει η περιοχή.

Εν πλω για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, τόσο από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, όσο και από τον γενικό γραμματέα της Ενωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) Διογένη Βενετόπουλο, ενώ με τη στήριξη της Ενωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝΟΑΑ) έγινε παρουσίαση των ποικιλιών της Αττικής.

Οι φιλοξενούμενοι εξέδραμαν από τον Πειραιά στην Ύδρα, τις Σπέτσες, τον Πόρο και την Αίγινα, όπου γνώρισαν τα αξιοθέατα, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία. Επίσης, διαπίστωσαν ότι χάρη στις μικρές αποστάσεις μεταξύ των νησιών του Αργοσαρωνικού μπορεί κανείς να συνδυάσει σε ελάχιστο χρόνο πολλά σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν έτσι την εγγύτητα των νησιών από την Αθήνα και τον Πειραιά, ενημερώθηκαν για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες ναύλωσης σκαφών, επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της ναυτικής μας ιστορίας, καθώς και εξαιρετικές ξενοδοχειακές υποδομές, ενώ τους προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την ακτογραμμή έως το Σούνιο και μέρος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, γνωρίζοντας την «άγνωστη» για αυτούς παραθαλάσσια Αττική και τις υψηλού ξενοδοχειακού επιπέδου υποδομές της.

Η Ελένη Δημοπούλου, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τουριστικής Προβολής, τόνισε:

«Το ταξίδι γνωριμίας αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον θαλάσσιο τουρισμό της Αττικής σε κορυφαίους επαγγελματίες του yachting. Αποτελεί για εμάς προτεραιότητα να ξεφύγουμε από τη μονοδιάστατη ταύτιση της Αττικής με τα city breaks και να αναδείξουμε όλη την τουριστική γκάμα της Περιφέρειας μας.

Συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα της Αθήνας η εγγύτητα της με τη θάλασσα και τις ομορφιές της, καθώς και οι πολλαπλές δυνατότητες των επισκεπτών να την χαρούν μέσα και γύρω από αυτήν, κάνοντας ιστιοπλοΐα, yachting, καταδύσεις και άλλα θαλάσσια σπορ.

Η πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του fam trip δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη συμβολή των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας και των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ, καθώς και την έμπρακτη στήριξη από πλευράς των Δήμων, φορέων και επιχειρήσεων της Αττικής».

Στο ταξίδι συμμετείχαν εκπρόσωποι εξειδικευμένων οργανωτών ταξιδιών από τη Γερμανία και τη Βρετανία (ΤUI Marine, T.O. Sailing), καθώς επίσης και δημοσιογράφοι με εξειδίκευση στο τουριστικό ρεπορτάζ εντύπων και ιστοσελίδων μεγάλης αποδοχής από την Ιταλία και την Γερμανία (Corriere della Sera Τravel, Press Live κ.ά.).

Η Katja Meinken-Wiedemann, υπεύθυνη Τύπου του τουριστικού ομίλου Sunsail που ανήκει στον όμιλο της TUI, δήλωσε ότι το τουριστικό προϊόν που της παρουσίασε η Περιφέρεια Αττικής είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από ό,τι πίστευε και εκτίμησε πως το ενδιαφέρον των Γερμανών επισκεπτών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο την επόμενη χρονιά, καθώς η εταιρεία προτίθεται να προωθήσει την Αθήνα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού ως ιδανικό προορισμό για ιστιοπλοΐα.

Η δημοσιογράφος της Corriere della Sera Travel, Luisa Taliento, τόνισε ότι η Αττική είναι ένας μαγευτικός προορισμός με μεγάλες δυνατότητες να υποδέχεται και να φιλοξενεί χιλιάδες Ιταλούς επισκέπτες όλο τον χρόνο, καθώς συνδυάζει θαλασσινές αποδράσεις, διασκέδαση, αγορές, πολιτισμό και ψυχαγωγία, με άριστες ξενοδοχειακές υποδομές και γευστική κουζίνα.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στα νησιάπαρόντες και με ενεργό ρόλο ήταν θεσμικοί παράγοντες: Ο δήμαρχος Υδρας Γ. Κουκουδάκης, ο αντιδήμαρχος Σπετσών Π. Πάνου, ο δήμαρχος Πόρου Ι. Δημητριάδης, ο δήμαρχος Αίγινας Δ. Μούρτζης και η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Υδρας Μ. Κλαδάκη, καθώς και αξιόλογοι επιχειρηματίες που προσέφεραν τις υποδομές και τις γνώσεις τους στο πλαίσιο των συνεργειών για την προβολή της Αττικής.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων