Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Η παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης

Την υποστήριξη στο πάγιο αίτημα Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών για παραχώρηση του ακινήτου, όπου στεγάζεται το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι, εξέφρασε εκ νέου ο Γιώργος Καραμέρος, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής «Ρεβυθάδας».

Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ενωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδας (ΠΕΚΑ), σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου όπου και απονέμονται τιμητικές βραβεύσεις σε κεραμιστές για τη πολύχρονη προσφορά τους.

Το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά του Μαρουσιού και η Πολιτεία έχει υποχρέωση να συμβάλει ώστε να συνεχίσει να είναι το σπίτι των Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Στην προοπτική αυτή, πρόσθεσε, ως Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάδειξη του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης σε τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Discover North Athens (Ανακαλύψτε τη Βόρεια Αθήνα), στην οποία μετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδας.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής