ΚΕΔΕΥπουργείο Εσωτερικών

Η ομιλία Σκουρλέτη στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απηύθυνε ομιλία την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός μίλησε για τα τεράστια προβλήματα στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης, την πρόταση για βελτίωση των συνθηκών, αλλά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Σκουρλέτης καταδίκασε τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας, τα οποία δεν βοηθούν την οικονομία να ανθίσει, αλλά εξήρε τον ρόλο των δημοτικών και περιφερειαρχών αρχών, μέσω των οποίων οι πολίτες μπορούν να βρουν λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα.

Από τη διαπλοκή, την αναξιοκρατία και το πελατειακό κράτος, ο λαός από το 2015 σε όλα αυτά γύρισε την πλάτη του το 2015 και είναι στο χέρι του να διεκδικήσει το μέλλον του, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

Αφού έκανε μια περιγραφή των κινήσεων της κυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση, μίλησε για τις δυνατότητες των έργων μέσω ΕΣΠΑ, ΠΕΠ και ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στον ρόλο του «Καλλικράτη».

Τέλος, μίλησε για τον σωστό προγραμματισμό που πρέπει να γίνεται από δημάρχους, περιφερειάρχες και γενικούς γραμματείς, σε συνεργασία πάντοτε με το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς, ώστε ο πολίτης να έρχεται πρώτος.

Δείτε την ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη εδώ!

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΚΕΔΕ