Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Η οδική ασφάλεια στις επαρχιακές οδούς στα Καλάβρυτα

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στις Επαρχιακές οδούς Πούντα – Καλάβρυτα και Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο.

Επειτα από την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα με απόξεση, φρεζάρισμα παλαιού φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης σε τμήματα των ανωτέρω οδών, αυτές τις ημέρες εκτελούνται εργασίες διαγράμμισης, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια για συντήρηση και αποκατάσταση του πολυσύχναστου αυτού οδικού άξονα και τη ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην πόλη των Καλαβρύτων και το χιονοδρομικό κέντρο Χελμού.

Οι εργασίες διαγράμμισης εκτελούνται στο πλαίσιο δυο έργων που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Συντήρηση Οδού Πούντα – Καλάβρυτα ετών 2015-2016», προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και «Συντηρήσεις, Αποκαταστάσεις στις Επαρχιακές Οδούς Δήμου Καλαβρύτων», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τεχνικά κλιμάκια για την πορεία των έργων, δήλωσε:

«Οι ανωτέρω παρεμβάσεις αποτελούν τμήμα μιας συνολικής προσπάθειας με επίκεντρο τον πολίτη και την ασφαλή μετακίνησή του στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού μας. Ηδη υλοποιούνται και θα συνεχίσουν να γίνονται παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και έργα σε όλους τους Δήμους».

 

Προτεινόμενα