ΚΕΔΕΦορείς-Οργανισμοί

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τους δανειολήπτες

Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας αναδεικνύει το ζήτημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο που αποτελεί θηλιά στο λαιμό για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

Εν μέσω περιόδου βαθύτατης οικονομικής κρίσης (μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, ανεργία), οι οικογένειες αυτές καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα συνεχώς αυξανόμενο άληκτο κεφάλαιο, καταβάλλοντας παράλληλα καταβληθείσες μηνιαίες δόσεις προσαυξημένες άνω του 50%.

Πρόσφατα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, με αφορμή σχετική τροπολογία, κατέθεσε στην Βουλή φάκελο που εμπεριείχε αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών όλης της χώρας, οι οποίοι απευθύνονται στην Πολιτεία και ζητούν άμεση λύση, πριν βγουν στο σφυρί χιλιάδες σπίτια.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, εισήχθη ως θέμα το σχετικό αίτημα του Συλλόγου, όπου και τελικώς υπερψηφίστηκε.

Στα πλαίσια αυτά, παρενέβη ο Σύλλογος μέσω του εκπροσώπου του, Παντελή Αντωνιάδη, ο οποίος αφού κατέθεσε σχετικό φάκελο με τις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση.

Τόνισε ότι θετική θα είναι μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία και για την ίδια την Πολιτεία αφού η άμεση εφαρμογή του διατακτικού της ιστορικής δικαστικής απόφασης, αυτόματα θα τονώσει την αγορά, εφόσον το καπέλο των δόσεων (έως και 57% επιπλέον) που καλούνται τώρα τα χιλιάδες νοικοκυριά να καταβάλλουν, αυτόματα θα μετακυλήσει στην καθημερινότητα του πολίτη, δηλαδή στην αγορά δίνοντας την ένεση τόνωσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Μέσω του ψηφίσματος, αναγνωρίζεται για ακόμη μια φορά η ανάγκη κοινωνικής συμμαχίας με σημαιοφόρο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υιοθετώντας παράλληλα το αίτημα χιλιάδων Ελλήνων δανειοληπτών, που αιτούνται από την Πολιτεία την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας κινούμενη στις επιταγές της απόφασης υπ’ αριθμ. 334/2016 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από ασκηθείσα Συλλογική αγωγή.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΚΕΔΕ