Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Η κατάσταση στην Εύβοια ενόψει των καιρικών φαινομένων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, το σύνολο του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Εύβοιας παραμένει ανοικτό και η κυκλοφορία διεξάγεται απρόσκοπτα, παρά τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση στο σύνολο σχεδόν των ορεινών και ημιορεινών όγκων.

Ειδικότερα, ελεύθερη είναι η κυκλοφορία στο τμήμα Ψαχνά-Προκόπι (Αγιος, Παγώντας).

Ομοίως, ελεύθερα κινούνται τα οχήματα στη Βόρεια Εύβοια, στο ορεινό σύμπλεγμα Βουτά-Κοκκινομηλιάς-Κρυονερίτη-Μονοκαρυάς-Κερασίας, αλλά και στη Νοτιοκεντρική Εύβοια στο τμήμα Σέττα-Μανίκια-Μακρυχώρι.

Στην περιοχή της Δίρφυος, προσπελάσιμο είναι πλέον το τμήμα Στενή – Στρόπωνες, ενώ διανοίγεται ο «δασικός» δρόμος προς το Μετόχι, που μέχρι στιγμής εξυπηρετείται μόνο μέσω Κύμης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, δήλωσε σχετικά:

«Ο στόλος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ιδιόκτητος και μισθωμένος, επιχειρεί σε πλήρη ανάπτυξη από τα ξημερώματα της Πέμπτης, με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες της βαριάς χιονόπτωσης στην οδική κυκλοφορία.

Συστήνουμε στους οδηγούς να χρησιμοποιούν τις αντιολισθητικές αλυσίδες, ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια και ταυτόχρονα να μην παρακωλύουν το δύσκολο έργο του εκχιονισμού. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις».

Για οποιαδήποτε πρόβλημα οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασία της Π.Ε. Εύβοιας στο τηλέφωνο 2221020000 όλο το 24ωρο.

 

Προτεινόμενα