ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Η ΕΛΑΣ μπλοκάρει συγκεντρώσεις για την επέτειο των Ιμίων

Η Αστυνομία προχώρησε στην απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας για το Σάββατο για την αποφυγή επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση για τα Ίμια στο μνημείο επί της Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης. Παράλληλα ομάδες του χώρου της Αριστεράς και αντιφασιστικών οργανώσεων έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις 14:00 και 17:00 το απόγευμα στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται κάθε υπαίθρια δημόσια συνάθροιση στους δρόμους μεταξύ Ευαγγελισμού και πλατείας Συντάγματος από τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου ως τις 6 το πρωί της Κυριακής 4/2.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρα 06:00’ της 3-2-2024 έως 06:00’ της 4-2-2024 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ριζάρη – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Βασιλέως Γεωργίου Α’ – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Λεωφ. Βασ. Αμαλίας – Λεωφ. Βασ. Όλγας.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών αδικημάτων και απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα